עצה דחופה בנושא הפלה יזומה

דיון מתוך פורום  הפלות - הפלה, הפסקת הריון

18/03/2015 | 10:10 | מאת: יוכי

שלום אני בת 33 , גיליתי לפני שבועיים שנכנסתי להריון (בפעם הראשונה) אך לצערי זה הריון לא רצוי ומאז אני בהתקפי חרדה, לא יכולה לישון מרוב פחד ומעוניינת בהפלה. המחזור שלי היה אמור להופיע ב 04.03.15 ואין לי מושג איך לחשב באיזה שבוע אני בשביל לעשות הפלה ולהחליט אם דרך כדור או שאיבה. לאחר שגיליתי שאני בהריון אחרי שעשיתי בדיקת הריון ביתית הלכתי לרופאת נשים שלי לעבור בדיקה ולוודא באמת שאני בהריון ולקבל עצה מה לעשות. לצערי קיבלתי ממנה יחס מזלזל ואפאתי, היא עשתה לי אולטרסאונד ואמרה שלא רואים שק הריון ברור ולכן ממליצה לי להמתין ולא לעשות הפלה עדיין. הלכתי לעשות בדיקת בטא. ב-12.03 ויצא 3,800 ולאחר 3 ימים שוב יצא 11,000 . אני קבעתי תור להפלה בבית חולים אסותא בחיפה אך אני נמצאת ממש בחרדה (המשפחה שלי לא יודעת וגם אסור שידעו כי לא יתנו לי לעשות את זה). אני לא מוצאת ברשת שום המלצות על נשים שעברו שם הפלה ואני מפוחדת. קראתי כל כך הרבה בפורומים לגבי הפלה עם כדור מול הפלה דרך שאיבה ואני אובדת עצות. מצד אחד אני מעדיפה כדור כדי שלא לעבור תהליך פולשני ולהסתכן בזיהום ברחם ומצד שני קראתי שהכדורים עלולים לגרום לחודש של דימום ואני מאוד רזה עם רמת ברזל נמוכה ומפחדת שיקרה לי משהו. אני כן רוצה להיכנס להריון בעתיד אחרי החתונה ומפחדת שההפלה תגרום לי נזק! אנא אם תוכל לתת לי עצה איזו שיטה עדיפה, איזו שיטה פחות מסוכנת לרחם שלי והאם באמת יש דימום מטורף למשך זמן ארוך כל כך מהכדורים? האם יש את אותו דימום גם בשאיבה? התאריך שקיבלתי באסותא הוא לשבוע הבא. אודה לך מאוד לתשובה לפני כן!

לפני החלטה חשוב תהיה בדיקת אולטראסאונד שקובעת את גיל ההריון לפני כן קשה להחליט איזו שיטה לכל שיטה יש יתרונות וחסרונות ובשתיהן הסכוי לפגוע בפריון עתידי מינימלי תעשי US

מנהל פורום הפלות - הפלה, הפסקת הריון