תחקיר קולנועי על הפלות בשנות התשעים

דיון מתוך פורום  הפלות - הפלה, הפסקת הריון

05/02/2015 | 14:51 | מאת: אריה

שלום לכל מי שקורא. הייתי שמח לקבל תשובה מד"ר בר בנושא אבל כל בר סמכות אחר יכול לעזור. אני כותב תסריט עלילתי שבמרכזו מתקיים הריון של נערה. רציתי לדעת מה היתה המדיניות של הפלות בסוף שנות ה- 90 בישראל ספציפית סביב שני הפרמטרים הבאים: - האם ניתן היה באותם ימים לגשת ולבצע הפלה ללא ידיעת ההורים כאשר מדובר בקטינה? - במקרה שונה אם מדובר בבגירה בגיל 18-19, האם ועדת הפלות יכולה לסרב לבצע הפלה בבחורה בת 19 כל עוד הקריטריון היחיד שתקף להפלה הוא הריון מחוץ לנישואים? ז"א אין סכנה לאם או לעובר, אין גילוי אריות או אונס אלא הריון מחוץ למסגרת הנישואים? תודה

הי גם בשנות ה 90 קטינה יכולה לפנות ללא ידיעת הוריה לועדה לעניני הריון בבית חולים ולאחר שיחה עם עו"ס ניתן לבצע הפלה לגבי בגירה במידה ואינה נשואה אז אין בעיה כי ההריון הוא מחוץ למסגרת נישואין וההפלנ מאושרת

מנהל פורום הפלות - הפלה, הפסקת הריון