2 הפלות ברצף

דיון מתוך פורום  הפלות - הפלה, הפסקת הריון

15/11/2014 | 20:38 | מאת: גלית

שלום רב, אני בת 36, אם לשני ילדים בני 6 ו4 שנולדו בהריונות תקינים, למעט לידה ראשונה בשבוע 36+1 בעקבות ירידת מים. לידה שניה במועד. באפריל השנה עברתי הפלה בשבוע 19 בעקבות ירידת מים פתאומית. בהגיעי למיון ללא חום, צוואר רחם סגור. לאחר הוצאת תוכן הריוני הוצא נוזל מוגלתי ומכאן חשדו שמדובר בזיהום סמוי. טופלתי באנטיביוטיקה שבועיים. לאחר שלושה חודשים נכנסתי להריון נוסף , נצפה דופק לעובר בשבוע 8 תואם גיל הריון אך בשבוע 11+2 עברתי הפלה טבעית. רציתי לשאול האם : 1. ייתכן קשר בין ההריון הראשון להפלה הראשונה שהחלה עם ירידת מים ? ואם כן על מה הדבר עשוי להצביע ? 2. אילו בדיקות מקדימות/טיפול הנך ממליץ לי לבצע על מנת לצמצם במידת הניתן גורמי סיכון לעתיד ? 3. ייתכן שיש לי בעיית קרישיות נרכשת ? שכן מדובר בהפלות בשבועות מאוחרים יחסית. בתודה מראש, גלית

1. לא נראה לי 2. צריך לראות את כל התיעוד על ההפלה כי זה סיפור מוזר לכשעצמו הפלה עם זיהום שב 19 ללא מי שפיר או פעולה אחרת? היה חיידק שזוהה?? 3. לא

מנהל פורום הפלות - הפלה, הפסקת הריון