הפלות רצופות

דיון מתוך פורום  הפלות - הפלה, הפסקת הריון

21/10/2014 | 20:55 | מאת: אליאנה

שלום רב, יש לי 2 ילדים מהריונות ספונטניים עם מהלך תקין. באפריל השנה עברתי הפלה בעקבות ירידת מים פתאומית בשבוע 19 , ללא פתיחת צוואר רחם והחשד היה זיהום. נכנסתי להריון נוסף והפעם עברתי הפלה טבעית בשבוע 11 ( נצפה דופק בשבוע 7). השאלה שלי היא האם הדבר נחשב כשתי הפלות רצופות, שכן המהלך שלהן שונה או האם ייתכן קשר בין ההפלות . האם יש מקום לעשות בירור רפואי להערכתך? תודה.

23/10/2014 | 12:11 | מאת: אליאנה

רציתי לציין עוד שבהריון הראשון שלי, ילדתי בשבוע 36+1 בעקבות ירידת מים. האם יש להערכתך קשר גם לסיום ההריון בשבוע 19 עם ירידת מים ? תודה

בפרוש לא מדובר בהפלות חוזרות אך לאור לידה מוקדמת והפלה עם ירידת מיים כדאי לבצע היסטרוסקופיה לשלול מום רחמי מולד או צילום רחם

מנהל פורום הפלות - הפלה, הפסקת הריון