הפלה שנייה

דיון מתוך פורום  הפלות - הפלה, הפסקת הריון

20/10/2014 | 09:40 | מאת: חיפאית

שלום, לפני 4 שנים התחלתי טיפולי IVF ובהחזרה הראשונה נקלטתי ובשבוע השישי עברתי הפלה טבעית עם דימומים וכאבים חזקים ולאחר שבועיים הפלה נוספת ע"י זריקה (חשד להקטופיק באותו הריון). עברתי טיפול נוסף ללא הצלחה ובטיפול השלישי נקלטתי עם תאומים. הסיבה לכל הטיפולים היא שבניתוח לפרוסקופי גילו שאני עם הרבה הדבקויות וחסימות כך שאני כנראה לא אוכל להכנס באופן טבעי. והנה עברו כמה שנים והילדים גדלו והם כבר בני שנתיים ו-10 חודשים ולפני חודש גיליתי שאני בהריון ספונטני. לא חשבתי שאני מסוגלת לזה!!! הופתעתי וכמובן ששמחתי מאוד ונהניתי ממנו עד שבסופ"ש האחרון (בשבוע 9) ההריון נפל באופן טבעי לאחר דימומים רבים ועובר שנצפה באולטראסאונד ללא דופק. אושפזתי בבי"ח ונתנו לי כדורים להתכווצויות, כדי שהכל ייצא. זאת ההפלה השנייה שלי. אין לתאר כמובן את הכאב הגדול (אפילו שהוא קל יותר עכשיו מכיוון שיש לי כבר ילדים) ובכל זאת אני לא מעוניינת להגיע להפלה נוספת ולא מהסיבה הנפשית ולא הפיזית). 1. אילו בדיקות/בירורים כדאי לי לבצע? הבנתי שיש בדיקה של קרישיות הדם או משהו כזה. יש בדיקה נוספת? 2. ממתי אוכל שוב לנסות להרות? אפשר לנסות כבר מתחילת המחזור הבא או שזה מוקדם מדי? תודה מראש.

אם הבנתי נכון סה"כ היו לך 3 הריונות מהם באחד ילדת אני לא חושב שיש מקום לבירור כלשהו זה עדיין במשסגרת הסטטיסטיקה

מנהל פורום הפלות - הפלה, הפסקת הריון