הפלה נדחית

דיון מתוך פורום  הפלות - הפלה, הפסקת הריון

18/08/2014 | 01:43 | מאת: אב

שלום סליחה על האורך- אודה מאוד למענה לכל אחת מהשאלות.תודה מקרב לב. עקב הריון שלא התפתח משבוע תשע וחמישה ימים, קבלתי בשבוע שעבר ציטוטק, אך נשארו שאריות. נתנו לי פעם שניה ציטוטק - אך בפעם השניה הציטוטק לא עבד כמו בפעם הראשונה.פעם ראשונה היה הרבה דימום והעובר יצא (למרות שיש שאריות). לפי בדיקת US מהיום יש שאריות בגודל 19 מ"מ עם זרימה. 1. האם מנה שלישית של ציטוטק בדרך וגינילית (פעמיים ראשונות כדורים לבליעה) יכולה לעזור לריקון הרחם? אם לא, האם ניתן לחכות למחזור ולקוות שהמחזור ינקה את השאריות? 2. האם ההשארות של שאריות בגדלים כאלה ברחם עד הופעת המחזור - כמה שבועות- עלול לגרום להדבקויות בחלל הרחם? 3. האם עלי למהר לעשות גרידה או ניתן לחכות עד המחזור ולראות מה קורה? 4.במידה וישאר קצת אחרי המחזור אפשר בדרך הסטרוסקופיה אבחנתית או ניתוחית להוציא את היתר ולהמנע מגרידה? 5. אפשר להקדים את המחזור ע"י כדורים כדי שכמה שיותר מהר המחזור יגיע וינקה את השאריות? תודה רבה

1. אין הגיון לעוד ציטוטק חושב שבהחלט צריך לחכות לווסת 2. התשובה היא שלא יגרם נזק חריג נוסף מלהמתין כי גם פנוי הרחם כירורגית יכול לגרום להדבקויות 3. עניתי כבר - חכי 4. אפשר היסטרוסקופית 5. אין טעם תמתיני בסבלנות

מנהל פורום הפלות - הפלה, הפסקת הריון