בטא מוכפלת פי 1.5

דיון מתוך פורום  הפלות - הפלה, הפסקת הריון

31/07/2014 | 19:32 | מאת: ממממ

ד"ר שלום, עשיתי בטא לפני יומיים (שלישי) ויצא 43, מכיוון שיש לי היסטוריה של שתי הפלות (פעם אחת הבטא הכופלה רק פי 1.2 כל פעם ופעם שניה היא ירדה והייתה הפלה טבעית) הרופא נתן לי אנדומטרין ואסטרופם 3 מכל אחד כל יום. היום (חמישי), יומיים אחרי, הבטא יצאה 67, כלומר היא הוכפלה פי 1.5. הרופא אמר שזה לא מספיק ולחזור על הבדיקה ביום ראשון ולפי זה נחליט אם להמשיך או לא. לאחר ההפלה השניה עשו לי בירור קרישתיות יתר והכל יצא תקין פרט להומזיגוטיות לMTHFR. התחלתי לקחת תוסף תזונה של b9, b6, b12 בנוסף לחומצה פולית 400 מ"ג שאני גם ככה לוקחת. עשיתי בדיקה לרמות הומציסטאין אבל התשובה עוד לא הגיעה. האם עליית הבטא באמת בעייתית?? תודה

כרגע זה לא אומר כלום ורופאך צודק רצוי רק עם MTHFR לקחת חומצה פולית 5 מ"ג ולא 0.4 מ"ג במיוחד אם הומוציסטאין יחזור מוגבר

01/08/2014 | 19:29 | מאת: ממממ

תודה על המענה, התוסף תזונה שאני לוקחת נקרא B Card והוא מכיל 1000 mkg של חומצה פולית, 10 mg של B6 ו 400 mkg של B12. את זה אני לוקחת בנוסף לתוסף תזונה של חומצה פולית של אלטמן שמכיל 400 mkg. ככה שסך הכל אני לוקחת מספיק חומצה פולית, לא? את התוסף 400 mkg של אלטמן אני לוקחת מיד אחרי ארוחת הבוקר, ואת ה B-Card אחרי ארוחת הצהריים. האם זה בסדר? או שעלי לקחת את שניהם עם ארוחת הבוקר? לגבי הבטא, באתרים שונים כתוב שההכפלה צריכה להיות בין 1.5 ל2, כל 48 או 72 שעות. הרופא שלי אמר שתוך 48 צריך להיות מוכפל ב2, ושזה לא טוב, עם זאת הוא אמר שבוא נראה מה תהיה התוצאה ביום ראשון. מה תיחשב תוצאה טובה של הבטא ביום ראשון? הכפלה פי2 מיום חמישי? תודה

מנהל פורום הפלות - הפלה, הפסקת הריון