פורום נוירולוגיה - מבוגרים

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
בפורום נוירולוגיה - מבוגרים נעסוק במערכת העצבים, מחלות נוירולוגיות, דרכי בירור, טיפול ומניעה. אשמח לענות ולהגיב על כל שאלה שתתקבל בנושא בעיות נוירולוגיות של מבוגרים.
2737 הודעות
2613 תשובות מומחה

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים

03/09/2018 | 16:53 | מאת: פרוק

לפני יותר מ 7 שנים נפלה עלי תקרה בגלל ששכן בנה ברשלנות במיון בתה"ש קבעו ACJ בכתף ימין דרגה 3 ותמיד סבלתי בחילופי עונות מכאבים בשנה האחרונה אני ישן עם מזגן כי לא מצליח בלי מזגן לישון ומרגיש כאבים מהכתף עד עד לאגודל וגם קשה לי יותר לסחוב חבילות מהמכולת אפילו האם יכול ליהות קשר או לא לתאונה שעברתי

לפרוק שלום, שאלות שיש להפנות לרופאיך המטפלים. בברכת בריאות, כרמל ערמון.

03/09/2018 | 10:42 | מאת: קארן

המיפוי מראה קליטת חומר קורטיקלית בלתי הומוגנית, מופחתת במידה בינונית באונות הטמפרו פריאטליות משמאל, באזור טמפורו אוקסיפיטלי משמאל ובאזורים פרה פרונטליים, ירידה בקליטה באונות הטמפרו פריאטליות מימין, ירידת מטבוליזם מולטי פוקלית כנ"ל, לא ספציפית אך יכולה להתאים לוסקוליטיס מוחית

לקארן שלום, אנא פני למי שהזמין את הבדיקה לשם הבנת משמעויותיה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

בשנת 2010 קבלתי התקף פירכוס בזמן שחיה בבריכה.בבדיקות לא התגו לו ממצאים מיוחדים .קבלתי כתרופה דפאלפט 500 גרם. עשיתי בדיקות EEG והייתי במעקב נוירולוג מספר שנים. לפני כחצי שנה בדקתי אפשרות להפסיק את התרופה. התיעצתי עם נוירולוג ונאמר לילא להפסיק אלא לרדת ל 250 גר ליום. לפני כשבועיים קבלתי התקף שני .בבדיקות שנעשו לא התגלו ממצאים.ונאמר לי לעלות את המינון ל-750 .היום לאחר בדיקות דם רמת התרופה בדם בסקלה של בין 50 ל-100 ל-80 השאלה שלי האם לרדת ל-500 גר ? מתי אפשר לחזור לפעילות ספורט סדירה (אני שוחה כ 2 ק"מ ביום)

בן 67

לרוני שלום, שאלתו מצויינות לשאול את רופאיך. בידיהם כל הנתונים להמליץ. בברכת בריאות, כרמל ערמון

02/09/2018 | 11:02 | מאת: יחיאל

שלום . יש לי מיוטוניק דיוסרופי משנת 2000. אני צריך לעבוד ניתוח עקב "קואליציה טרזלית טאו קלקניאלית דו צדדית/סחוסית/פיברוטית יותר בימין" אסור בגלל המיוטוניה לעשות ניתוח בהרדמה כללית. מה את ממציץ?

ליחיאל שלום, פנה לרופא שמטפל בך ב- MD. בברכת בריאות, כרמל ערמון

01/09/2018 | 20:21 | מאת: ענבל

שלום רב דר אובחנתי עיי נוירולוג בתיסמונת טרגמינל, לפני שלושה חודשים היה התקף אחרון וכעת נשאר כאב סטטי באיזור השיניין העליונות ןדקירות באוזן הנוירולוג שלח אותי לבדיקת mri בדיקה נוירולוגית תקינה לטענתו רוצה לראות אם יש כלי דם לוחץ על העורק, אני מאוד מפוחדת מכיוון שהבנתי שיש גידולים שיכולים ללחוץ ולגרום לתסמינים, איזה סוג גידולים גורמים לזה ומה מיקומם ומבחינה סטטיסטית אצל כמה עם טרגמינל מתגלה גידול? יש לציין כי אין לי עוד תופעות נוירולוגיות והנוירולוג אמר שבכלל לא חושד בגידול אבל אני עדיין מאוד מםחדת

לענבל שלום, לא כדאי לפחד. בצעי את ה-MRI ותראי את תמונת המצב במו עינייך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

30/08/2018 | 17:12 | מאת: סגית

עקב כאבי ראש וסחרחורית והתעלפויות חוזרות . בבדיקת mri יש לציין ציסטה בבלוטת האצטרובל 11 מ"מ ( ציסטה של הפינאליס) הניורולוג הפנה אותי לייעוץ נירוכרורג. אך בנוסף עשיתי בדיקות דם להרמונים וה fsh נמוך מוזמנת לתור לרופא נשים אך רציתי לדעת האם יש קשר בין הfsh לציסטה שבבלוטת האצטרובל ????

לסגית שלום, מאמר משנת מתאר שבלוטת האצטרובל יוצרתחמרים המדכאים יצור FSH. The pineal gland and the control of LH and FSH secretion. Author: Fraschini F Source: In: Gual, C. and Ebling, F.J.G., eds. Progress in endocrinology. (Proce edings of the Third Internation Congress of Endocrinology, Mexico, Distr ito Federal, June 30-July 5, 1968.) Amsterdam, Excerpta Medica, 1969. p. 637-644 Abstract: The effects of pinealectomy on gonadotropin secretion of male rats was examined. No changes in pituitary weight were observed. There was, however, an increase in pituitary content of LH and FSH similar to that seen after castration, indicating that the pineal gland inhibits the synthesis and release of FSH and LH. Systemic administration of melatonin to male rats did not affect pituitary and testicular weights but led to atrophy of the prostates and seminal vesicles. This would indicate reduction of LH secretion but no effect on FSH secretion; therefore melatonin is not the only pineal hormone. Indole derivatives of melatonin stereotaxically placed in the brain affected the synthesis of LH. Implantation of serotonin and 5-methoxytryptophol inhibited FSH secretion. The physiological implications of these findings are briefly discussed. ראי גם: https://www.endocrineweb.com/endocrinology/overview-pineal-gland בברכת בריאות, כרמל ערמון

30/08/2018 | 08:36 | מאת: גל

שלום רציתי לדעת סובל 6 שנים מקפיצות שריר האם קפיצות בלשון גם יכולות להיות שפירות

לגל שלום הדבר אפשרי. בברכת בריאות, כרמל ערמון

29/08/2018 | 23:51 | מאת: א.מ

שלום רב.אני בת.48 ומזה זמן מה יש לי טעם מר בפה המלווה בעיקצוצים בלשון ובשפתיים..בד"כ זה חולף תוך.כמה שעות אך הפעם התופעה נמשכת.כבר 24 שעות..כאילו הכנסתי לפה איזה קרם ידיים או משהו..ממש טעם לוואי כזה והעיקצוצים בלשון ובשפתיים ממש מציקים.. האם יש קשר לדלקת.בוושט וריפלוקס שיש לי או שמא משהו נוירולוגי? אני לחוצה כי לאחותי הצעירה גילו נוירופתיה קשה מאד וגם טרשת ואני פוחדת.שאולי זה גנטי.תודה

פני לבדיקת נוירולוג פרטנית. בברכת בריאות, כרמל ערמון

28/08/2018 | 23:57 | מאת: מורן

הי, אני בת 33 חולת אפילפסיה מזה עשור, מטופלת בלמיקטל 300 מ"ג ביום, מאוזנת (היה התקף לפני 3 שנים לאחר נטילת כדור אהיסטון שלפי העלון שלו לא מומלץ לאפילפטים) אני סובלת בשנה האחרונה מהתקפי חרדה קלים וקושי להרדם, רופא משפחה רשם לי כדור הרגעה שנקרא ואבן, לפיו לא אמורה להיות בעיה. האם באמת כך הדבר? טרם ניסיתי את הכדור, הפחד לקבל התקף הוא עצום במיוחד אחרי מה שקרה לי עם האהיסטון (זה היה התקף יחיד מזה עשור) יש לי ממה לחשוש??

למורן שלום, כדאי לשוחח עם הרופא שרשם את הואבן. בברכת בריאות, כרמל ערמון

03/09/2018 | 22:53 | מאת: מורן

תודה על תשובתך דיברתי איתו, זה רופא המשפחה רשם לי את הואבן ולפי דעתו לא צריכה להיות בעיה. הייתי מעדיפה גם חוות דעת של נוירולוג שמתמחה יותר בתחום השאלה אם אפילפסיה ותרופות נגד חרדה הולכות ביחד?

28/08/2018 | 09:41 | מאת: אבי

שלום רב. לאחר קרע וניתוח בגיד אכילס לפני כשנה וחצי. מאז, נפיחות ברגל ונימלול באצבעות כף הרגל. הרופא שלח אותי לבדיקת emg. השאלה האם יש יכולת בבדיקת emg לאתר/למפות בעייה עיצבית הגורמת לנימלול באצבעות ? תודה

לאבי שלום רב, בדיקת EMG בודקת את הסיבים העצביים המוטוריים והסנסוריים הגדולים, בעצבים נבחרים ברגל. אם נפגעו במידה משמעותית -- הבדיקה תוכל לאתר. הבדיקה אינה מאתרת פגיעה בסיבים קטנים. בברכת בריאות, כרמל ערמון

27/08/2018 | 20:19 | מאת: איתי

שלום, בן 27 בריא בדר"כ, עברתי תאונת דרכים לפני חמישה חודשים- הגעתי לבית החולים עם דימום מוחי חריף דו צדדי שנספג ברובו לאחר 12 שעות, נשארתי בהשגחה שלושה ימים במחלקה ניוכירורגית ולאחר חודש ביצעתי שוב סיטי שאראה שהכל נקי. אני עדין סובל מכאבי ראש וסחרוחרות. הכאבי ראש הם לחץ כזה בעיקר בצד שמאל לפעמים זה עובר אחרי כמה דקות אבל לעיתים אני חייב לקחת כדור כדי שזה יעבור, והסחרוחורות הם בעיקר בשכיבה. אמרו לי שלאחר חבלה קשה זה הגיוני שיהיו כאבי ראש, כמה זמן אני עוד אסבול מהכאבים האלה? זה סביר שאחרי חמישה חודשים עדין אסבול? יש טיפול שאפשר לעשות ? אני כבר ממש סובל. חשוב לומר שלפני התאונה לא סבלתי מכאבי ראש בכלל וגם לא מסחרחורות.

לאיתי שלום רב, כדאי לך לגשת ליעוץ נוירולוגי פרטני, שמטרתו בדיקת הבסיס לסמינים שנותרו, ובניית תוכנית החלמה או שיקום בעבורך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

27/08/2018 | 14:05 | מאת: עמנואל

פרופ' שלום אימי בת 71 חולת פמפיגוס וולגריס ונוטלת מזה כ -4 שנים פרנדיזון וכרגע על מינון של 5מ"ג ליום ובנוסף נוטלת דקסילנט 30 מ"ג ביום עקב אפיזודות של הקאות מרובות גרפסים וגזים. זו תרופה נוגדת חומציות. את הדקסילנט נוטלת מינואר השנה ( לפני כן השתמשה בקונטרולוק ועוד לפני כן באומפרדקס ). עד לפני חודשיים נטלה במינון 60 מ"ג. כעת נוטלת 30 מ"ג ביום. לאחרונה היינו אצל נוירולוג בהמלצתה של הרופאה שבקשה שנלך לבדיקה עקב מבט קפוא של אימי. הנוירולוג איבחנה כהתחלה של פרקינסון על פי ממצאים של בדיקה קלינית שביצע לה. להלן התוצאות: ערני עצבים קרניאלים תקינים. כח גס תקין. רפלקסים תקינים. ללא רפלקסים פתולוגים. תצרבלארי תקין תחושה תקינה. ללא הגבלת מבט. רגידיות יותר משמאל ברדיקינזיה. ללא פגיעה בהחזרים פסטוראלים. הליכה תקינה עם פחות טילטול יד שמאל. כאשר עברנו על תופעות הלוואי של הדקסילנט רשום: jerking movements or shaking (tremors) spasms of the hands and feet. א. האם יש קשר בין נטילת הדקסילנט לאבחון? ב. באם אין קשר לתרופת הדקסילנט- מה אתה מציע כעת לעשות? מה ההמלצה שלך להמשך? אשמח לשמוע את חוות דעתך ולקבל ממך מידע לגבי מצבה. מה זה אומר? תודה על הכל.

לעמנואל שלום רב, יעוץ פרטני מחייב בדיקה במסגרת מרפאתית מסודרת. אנא הפנה שאלותיך לנוירולוג שראית. אם תרצה חוות דעת שניה -- אשמח לראות את אימך במרפאתי -טלפון 077-777-9222. בברכת בריאות, כרמל ערמון

27/08/2018 | 08:10 | מאת: מיכל

שלום רב אני לוקחת אלטרולט 10 מג כבר כחצי שנה לכאבים נוירולוגים. התחלתי לסהול מטינטון שבהתחלה עוד היה לפרקים ועכשיו הוא קבוע ובלתי נסבל. האם בהפסקת האלטרולט הטינטון יפסיק או שנגרם לי נזק?

למיכל שלום רב, פני לרופא שרשם את האלטרולט כדי לבחון את הקשר בין התרופה לטינטון, ומה צריך לעשות. בברכת בריאות, כרמל ערמון

27/08/2018 | 00:44 | מאת: חנה

שלום, בעבר היה לי הרפס זוסטר מינינגיטיס היית פגיע קלה בזיכרון לאחר בדיקות נאמר לי שאם הזמן הכל יסתדר. חלפו הרבה שנים לערכתי בסביבות 10 שנים ובשנים האחרונות אני חשה ירידה בזיכרון שכבר מתחילה להציץ(זיכרון תווך קצר, זכרון של זמן תמיד הולכת לאיבוד בזמן הכוונה לחוסר תחושת זמן כמו שעות, ימים, חודשים ושנים) וחוסר יכולת בתפקוד יום יומי עם כל מיני מטלות כי שוכחת מהם אפילו יומן לא עוזר כולל גם קושי בלמידה. גם יש לי התקפי חרדה ופאניקה וסובלת מדיכאון. קיים גם לופוס ברקע. אציין שאני סך הכל בגיל 34 האם אני צריכה להתחיל לדאוג ממשהו ואולי יש בדיקות שאפשר לעשות כדי לשלול סיבת הירידה בתפקוד? פשוט מאוד מפחדת מדמנציה בגיל הצעיר.

לחנה שלום רב, פני לבירור נוירולוגי במרפאת זכרון. בברכת בריאות, כרמל ערמון

25/08/2018 | 23:56 | מאת: נוירופטיה בכפות הרגלים

לפני כ-4 שנים סיימתי בהצלחה טיפול ממושך נגד הפטיטיס c .כעבור זמן מה התחלתי להרגיש נימול באצבעות כפות הרגלים אשר הלך והתפשט.כמו כן, יש לי תחושת שריפה בכפות הרגלים למרות שהן קרות .התופעה מאד מציקה לי.

פנה/פני ליעוץ נוירולוגי מרפאתי פרטני. בברכת בריאות, כרמל ערמון

25/08/2018 | 11:34 | מאת: סיון

היי בעלי עשה סיטי עקב כאבי ראש נוראים וכתבו לו בסיכום לא הודגם ממצא תוך מוחי חריג . הבלטה קלה של העורקים אינטרא קרניאליים מזה אומר האם יש סיבה לדאגה ??

לסיון שלום רב, טוב שאין ממצא חריג. כדי להבין את הממצא המתואר -- צריך לעבור על הדימות עם הנוירולוג שבקש אותה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

24/08/2018 | 21:34 | מאת: ויס קלרה

סובלת מצריבה בעור סביב פי הטבעת שום מדחה לא עוזרת לא רופאיי עור לא פרוקטולוגים לא ר.נשים הסבל בלתי נסבל זה החמיר מאד יש לציין שסובלת מרפלוקס ושום סותר חומצה לא עוזר יש לי כאבים חזקים ברום הבטן גם יש לי דיספפסיה מעי רגיז אנא עזרתכם

לגב' וייס שלום רב, נראה שהשאלות בתחומים בהם מטפלים רופאי נשים וגסטרואנטרולוגים. אני מיצר שלא סייעו. יתכן שיש מקום לחוות דעת נוספת. בברכת בריאות, כרמל ערמון

24/08/2018 | 18:37 | מאת: ירון

איזה בירור מקובל לעשות כשיש נוירופתיה באזור שמושפע מעצב ה-Plexus ? למה תורמת בדיקת EMG? האם רק לזיהוי פגיעה עצבית או גם לבירור הסיבות לפגיעה? מה הסיבות האפשריות לפגיעה בעצב? (אין סכרת או מחלות רקע אחרות ואין חוסרים בויטמינים). ואלו הדמיות מקובל לעשות? האם הדמיה של עמו"ש צווארי? מה עוד יכול לגרום ללחץ על העצב חוץ מאשר עמו"ש? ואיזה בדיקות עשויות לגלות את הסיבה? תודה

לירון שלום, להלן מספר מקורות: Brachial plexus injury - Symptoms and causes - Mayo Clinic https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/brachial-plexus-injury/.../syc-203502... Brachial plexus injury - Symptoms, diagnosis and treatment | BMJ Best ... https://bestpractice.bmj.com/topics/en-us/581 בברכת בריאות, כרמל ערמון

24/08/2018 | 14:04 | מאת: טולי

אני סובלת12 שנים מכאבים והירדמויות (התחיל בהריון תאטמים ונישאר) לאחרונה תדירות גבוהה עד כדאי ניטרול ביצעתי בידיקה והבודק זרק שיש צורך בניתוח אשמח לקבלחוות דעתכם

24/08/2018 | 14:08 | מאת: טולי

12שנים לאחר הריון תאומים באזור מפרק היד נימולים והיד נירדמת לאחרונה בתדירות גבוהה הרבה יותר אשמח לגבי הסבר על התוצאות

23/08/2018 | 22:00 | מאת: מאיר

ערב טוב מה הכוונה בהיחלשות המערכת החיסונית? האם בבדיקות דם שגרתיות (ספירת דם ומדדי דלקת וכדו') יש רמזים לכך שמערכת החיסון נחלשה, או שזה יכול לקרות גם ללא כל ביטוי בתמונת הדם? (בדיקות הדם אצלי תקינות). ושאלה ספציפית. אחת הסיבות להתפרצות הנגיף שגורם לשלבקת חוגרת, זה מערכת חיסון חלשה. מה זה אומר לגבי בחור בן 43 שמקבל פתאום שלבקת חוגרת? שמשהו במערכת החיסון שלו לא תקין? תודה על המענה

למאיר שלום, מדובר במקרה בו למילים "החלשות המערכת החיסונית" יכולות להיות יותר ממשמעות אחת. בצד החמור -- מצב שאכן המערכך החיסונית נפגעה על ידי גורם ידוע. בצד הקל -- בטוי כללי, ללא " קבלות" כדי להסביר התפרצות של מחלה, שככלל המערכת החיסונית מגינה מפניה. לעתים רואים שלבקת חוגרת בגילאי 40. שוחח עם רופאיך לגבי מצב המערכת החיסונית שלך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

23/08/2018 | 17:54 | מאת: אדווה

שלום פרופ', יש לי כשנה מגרנות לפי מחזור. שנה שעברה הייתי אצל נוירולוג שאמר לי לעקוב. ואולי נתחיל טיפול מניעתי. הייתי היום אצל רופא משפחה ובמקום הפניה לנוירולוג נתן לי את הכדור אלטרולט כמניעה. אמר לקחת חצי כדור בלילה לפני השינה רציתי ל שאול: כיצד היית ממליץ לי לקחת את הכדור לפני מחזור באיזו תדירות? מתי להפסיק? קראתי את תופעות הלוואי וקצת נחרדתי האם באמת זה הכדור המומלץ? אציין רק שלפעמים המגרנה 3 ימים עם עייפות ובחילה. ולפעמים יום אחד. שמתי לב גם שלפעמים המגרנה בסיום המחזור. תודה

לאדווה שלום רב, כל אלה שאלות טובות לרופא שנתן את הכדור, או לנוירולוג בהתיעצות מרפאתית פרטנית. בברכת בריאות, כרמל ערמון

22/08/2018 | 19:33 | מאת: אביתר

מזה כשבועים יש לי זרם בירך ימין , כאילו יש לי טלפון רוטט בכיס , הזרמים באים והולכים כל הזמן ובעיקר ב,חילת תזוזה , לפעמים אני מרגיש גם עקצוץ באצבעות ףכ הרגל , ממה זה יכול לנבוע ?

לאביתר שלום רב, האפשרויות רבות, רובן קלות, חלקן לא. הדבר שיש לעשותו הוא לפנות לרופאך להבדק. בברכת בריאות, כרמל ערמון

22/08/2018 | 12:56 | מאת: יעל

הבנזוג שלי עבר ניתוח קרניוטומיה בעקבות גידול שפיר באונה השמאלית שגרם לו להתקפי אפילפסיה (הניתוח הוא שלישי במספר) בעבר לא הצליחו להוריד לו את הכל והגידול גדל. בניתוח הזה המנתח אמר שהסיר את הכל אולי נשארו תאים בודדים, הגידול היה צמוד מאוד לחלק המוטורי של רגל ימין. כמו כן גם קרוב לחלק המוטורי של יד ימין אבל לא צמוד כמו הרגל. המנתח אמר שהיד בסדר גמור ולא נפגעה, בנוגע לרגל הוא עדיין לא יודע להגיד לנו אם נפגעה. הבנזוג שלי 3 ימים אחרי הניתוח, הולך בסדר גמור טוען שיש חולשה קלה ברגל אבל זה לא ממש מורגש. לעומת זאת טוען שמרגיש דווקא כבדות ביד ימין הוא ממש מרים אותה בעזרת יד שמאל וטוען שלא יכול כל כך לקפל את האצבעות כמו ניגון על פסנתר. כשביקשתי ממנו ללחוץ לי היד הוא לחץ עליה ממש בחזקה זאת אומרת שיש לו כח ביד. אבל עדיין החולשה/הכבדות הזאת קצת מטרידה. הרופא המנתח נחוש בדעתו שהיד לא נפגעה וגם עשה לו בדיקות מוטוריות כאלה ואחרות, האם זאת תופעת לוואי הגיונית אחרי ניתוח כזה? האם זה יעבור לו? האם צריך לעשות פיזיוטרפיה?

ליעל שלום רב, כל אלה שאלות טובות לרופאיו. אם התשובות אינן משביעות את רצונכם אזי חוות דעת שניה חייבת להנתן ליד מיטת החולה, לאחר בדיקתו. בברכת בריאות, כרמל ערמון

22/08/2018 | 09:10 | מאת: אירה

לפני ארבעה ימים יצא לי פצע באמצע השפה התחתונה, יש לי עבר של הרפסים, הפצע נראה קצת שונה מהרפס, יש ראש לבן עגול לפצע ולא פצע שהוא כמו מקבץ שלפוחיות כמו בהרפס רגיל, בערב של אותו יום אני לא מרגישה את הצד הימני של הלשון- לא מרגישה טעם, קור, חום ובכללי תחושת רדימות בצידו הימני של הפה בדגש על הלשון, אין שום דבר חיצוני נראה לעין בלשון ובחלל הפה, למעט הפצע על השפה. הלכתי לרופאת משפחה אמרה לפנות לנוירולוג ובעיקר גירדה מולי את הראש ודקלמה שזה מאוד מוזר והיא לא מבינה מה זה יכול להיות, הנוירולוג בשבוע הבא. רופאים אחרים שהם חברים של המשפחה (שלא ראו אותי אלא על סמך התיאור) טוענים שזה אולי ציסטה שלוחצת על עצב הלשון, אחרים אמרו לעשות צילום פנורמי, בקיצור אם אפשר הכוונה, אני בנתיים ממתינה לתור שלי לנוירולוג אבל חוסר התחושה מעיק עליי באכילה ובשתייה ולא חל שיפור. תודה

לאירה שלום רב, אני מעריך שאת כבר אחרי בדיקת הנוירולוג. אני מקוה שנמצאו תשובות לשאלותיך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

שלום רב דוקטור. עשיתי את הביאופסיה של סיבי העצב הדקים. שלחתי לך את התשובות ואני ישמח אם תסביר לי מה אומר כל הדבר הזה. אני סובל מאד במיוחד בכפות רגליים ועד הברך מתחושות של שריפה תחושות קשות של דקירות וצריבות.יש לי תחושות בכפות רגליים כאילו אני הולך על אבנים קטנות. יש לי גם חוסר תחושה ברגל ימין.ואני ממש מוגבל בהליכה ולפעמים אפילו צולע. האם התשובות של הביאופסיה קשורות לכל התסמינים האלו?ואם כן האם זה מהתאונה שעברתי?(רכב נכנס בי מאחורה בעוצמה והיה לי צליפת שוט)? אני גם סובל הרבה מזעה וממש סובל מקור וחום קיצוניים. וגם מסחרחורות והרגשת עילפון. אני ישמח אם תקשר לי את כל העניין לממצאים ששלחתי לך בביאופסיה. תודה רבה על ההתיחסות

למשה שלום רב, כל אלו שאלות מצוינות לרופא ששלח אותך לבצע את הביופסיה בפגישה מרפאתית מסודרת. בברכת בריאות, כרמל ערמון

שלום, יש לי מחזור קבוע כל 28 יום. הקטע שיש לי לפני מחזור מגרנות בלתי נסבלות למשך כמה ימים זה מלווה בבחילה או תחושה כללית של עייפות הגוף. ואז יש מחזור שזה סבל נוסף לפעמים שמתי לב שיש לי מגרנה בסוף המחזור, היתכן? אני לא נוטלת גלולות. אני בריאה ולא לוקחת שום כדור באופן קבוע. נמאס לי לקחת כדורים בזמן ההתקף והמגרנה והתחושה הכללית מקשה עליי בשגרת היום יום. יש אפשרות לסדר את זה הורמונלית שבכלל לא יופיע ההתקף או בד"כ אחרת לא הורמונלית? אם כן, אשמח לדעת איזה כדור? אני מרגישה שאין לי כח סבל לזה. תודה

ליעל שלום, כדאי לך לשוחח עם הנוירולוג(ית) שמטפל(ת) בך ועם רופא(ת) הנשים שלך אודות מעלות וחסרונות של טיפול הורמונלי להפחתת תדירות המחזורים, ואודות טיפול מונע סביב תקופת המחזור עצמה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

21/08/2018 | 00:01 | מאת: אחת

היי, רציתי לשאול אם תתכן תחושה של עייפות כמה ימים לפני המיגרנה? וגם בזמן המיגרנה?

כן.

20/08/2018 | 19:39 | מאת: לירון

שלום. אני עשיתי בדיקת אנטי מאג ויצא לי תוצאה של 2451. ערכי היחוס Positive>1000 מה זה אומר? מה הבדיקה בודקת? תודה מראש

ללירון שלום רב, פענוח משמעות בדיקה רצוי שיעשה על ידי מי שהזמין את הבדיקה, יחד עם המטופל, ומתוך התחשבות בסבות שהביאו לבקשת הבדיקה. בברכת בריאות ושנה טובה, כרמל ערמון

19/08/2018 | 16:14 | מאת: אמיר

בכל שבוע אני מקבל התקף חזק של מגרנה שנמשכים 24 שעות.אני לוקח כדורים לא עוזר בנוסף אני מרגיש המון מיחשושים ודקירות בראש ומדי פעם בחילות והאוזן נסתמת עשיתי ct ו mri נמצא שיש לי ציסטה אורכנדלית ו dva אין קשר בינהם

לאמיר שלום, כדאי שתפנה ליעוץ נוריולוגי מרפאתי פרטני, כדי לטכס עצה כיצד להפחית את תגירות ההתקפים. קיימות אופציות טפוליות רבות. בברכת בריאות, כרמל ערמון

18/08/2018 | 23:03 | מאת: גלית

הי לא בטוחה שהתחום הוא נוירולוגיה אך אנסה לשאול בכל זאת אני אחרי לידה גם לא ברור אם יש קשר, כבר חודש לפחות יש לי ״הבזקי זכרון״ מהעבר פשוט קופצים לי זכרונות משנים קודמות תמונה של סיטואציה שחייתי בעבר מקווה שהצלחתי להסביר ברור את המצב מה זה עלול להיות?

שלום גלית, ומזל טוב. כדאי לך לפנות ליעוץ נוירולוגי פרטני בהקדם. האפשרויות מגוונות, אך שנוי כפי שאת מתארת מחייב בדיקה וברור, רצוי בהקדם. בברכת בריאות, כרמל ערמון

17/08/2018 | 18:21 | מאת: אלינור

ברצוני לקבל עזרה פירוש לתשובות של הבדיקה איני מבינה תודה

17/08/2018 | 18:23 | מאת: אלינור

הנה התשובה

לאלינור שלום, תשובתך לא הועברה. לצערי - אינני יכול לפענח תשובות. הדבר מוטל על מי שהזמין את הבדיקה, לפענח בהקשר שהביא להזמנת הבדיקה, ותוך בניית תוכנית להמשך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

16/08/2018 | 08:14 | מאת: א

בוקר טוב, יש לי מידי פעם תופעה מוזרה ודי מפחידה. יד שמאל או ימין נרדמת פתאום. הנימול ממשיך לאורך היד , לחי, אף, פה, ואחרי רבע שעה הכל נעלם. מה זה יכול להיות?

לא' שלום, כדאי לך להגיע לבדיקה נוירולוגית מרפאתית פרטנית. שם ניתן לבחון לא רק מה זה יכול להיות אלא מה הדבר הסביר שבו מדובר, וליעץ בהתאם. בברכת בריאות, כרמל ערמון

שלום בן 44, בריא בדר"כ, לא נוטל תרופות. מלפני כשבוע התחלתי להרגיש כאב חד וחזק באזור השכמה השמאלית. כ"כ כאב ותחושה כמו של כוויה ורגישות גבוהה באזור בית שחי משמאל, וכן כאב ורגישות גבוהה בקרקפת העליונה בצד ימין (באזור של כ-10 ס"מ) אין סיפור של חבלה, אין אודם או סימן חיצוני. הייתי בתחילת שבוע אצל רופא עור, שלא מצא ממצא עורי והתרשם שמדובר בבעיה עצבית. אתמול הלכתי לרופא משפחה, שהפנה אותי לבצע בדיקות דם (תפקודי כבד, כליות, מגנזיום, B12, סוכר, ספירת דם, בדיקת שתן), והן יצאו תקינות, ונתן לי הפניה לנוירולוג. יש קצת שיפור מבחינת הכאב החד בשכמה, אך אין כל שיפור מבחינת הכאב והרגישות בקרקפת, והכאב והרגישות בעור באזור בית השחי, השכמה השמאלית, ואף קצת בחזה משמאל). מה יכולה להיות הבעיה? עמוד שדרה? בעיה מוחית? ומה הקשר בין הכאב בקרקפת לבין הכאב והרגישות בשכמה ובית השחי? ומה רמת הדחיפות? (התורים לא זמינים בטווח הזמן הקרוב)? תודה רבה

לדוד שלום, כדאי להגיע לבדיקת נוירולוג בהקדם, בוודאי עם ישנה החמרה. האופציות - לבקש תור אמבולארטורי מוקדם, ללכת לחדר מיון, או לפנות למערכת הפרטית. בברכת בריאות, כרמל ערמון

שלום. גבר בן 35. לפני כשנה לערך התחילה לי תופעה יומיומית, שכמה פעמים בודדות ביום , אני מרגיש חוסר תחושה קל( הירדמות קלה) בקדמת ירך שמאל, שעוברת לחלוטין לאחר כמה שניות (עובר לאחר תזוזה או תפיחה קלה על האיזור) . אציין שאיני מפעיל עומס על האיזור יותר מהאדם הממוצע, ושאני מרגיש את התופעה דווקא בעת מנוחה (ללא קשר לאם אני נגיד שוכב על הרגל או לא). עוד אציין כי בשנתיים האחרונות עליתי די הרבה במשקל כ15- 20 קילו (גובה 1.80 משקל כ99 קילו). אשמח לדעת במה יכול להיות מדובר? האם זה דורש בדיקה? האם זה זניח? האם זו יכולה להיות התחלה של משהו רציני? תודה רבה

למובו שלום, זה דורש בדיקה. בלי בדיקה אי אפשר לדעת אם ברקע תהליך רציני או לא. בברכת בריאות, כרמל ערמון

שלום. לפני כשבועיים(אולי בעקבות מסאג' חזק שעברתי) היו לי יומיים שבהם יד ורגל שמאל היו מנומלים וכבדים.אחרי יומיים זה עבר ועכשיו שוב יד לי נימול בכף יד שמאל(בעיקר שהיא לא פעילה) ולעיתים גם בכף רגל שמאל ובצד שמאל בפנים.מה יכולה להיות ההבחנה? האם זה יכול לחלוף מעצמו? האם לעשות בדיקת emg+nct שהבנתי שהן בדיקות כואבות והאם הן יכולות לתת לי תשובה לבעיה?האם אפשר להמשיך ספורט במצב כזה בלי שייגרם נזק? תודה.

לאור שלום, פנה ליעוץ נוירולוגי פנים אל פנים בהקדם. תסמינים חדשים יכולים ליצג בעיות חמורות, על כן יש לבררם בבדיקה פרטנית. בברכת בריאות, כרמל ערמון

15/08/2018 | 10:24 | מאת: אורן

שלום רב, לפני כמה ימים שמתי לב שבתנוחה מסוימת יש שריר בבסיס האגודל של יד ימין שרועד או קופץ. זה לא כל כך דומה, אני חושב, לקפיצות שרירים רגילות שיש מדי פעם בגוף כי זה בקצב מאוד מהיר ומתחיל, בדרך כלל, מתנוחה שהאגודל נמצא בה. קישרתי את זה לעבודה הרבה שיש לי בשבועות האחרונים מול מחשב (משהו כמו 12 שעות ביום ויותר) מה זה יכול להיות?

לאורן שלום, אם אינו חולף, חרף מנוחה או הפחתה בעבודת מחשב -- פנה ליעוץ מרפאתי פרטני. בברכת בריאות, כרמל ערמון

שלום רב אני אישה בת 33 בריאה בדרך כלל, לפני כחצי שנה בערך התחלתי לסבול מכאבים באיזור הלסת העליונה המקרינים ללחי לשיניים האחורייות,לעין ומדי פעם לאוזן, בצילום פנורמי בשיניים אין ממצאים כולל בדיקת רופא שיניים, אופי הכאבים הוא תתחשוה עמומה באיזור השיניים העליוניות ההאחורייות, וומעל הצד הימני של השפתיים קרוב לעצם הלחי, יש לציין שבמשך כל חיי סבלתי מכאבים מדי מספר חודשים המדומים להתחשמלות בחצי פנים כאב חד ועמוק, שהובחן בטעות כהרפס זוסטר אבל מכייון שכל הזמן חזר הרופאים לא ידעו במה מדובר, כעת הכאב חוזר פעם בשבוןעיים בצורה עמומה ולעייתים רחוקות האופי החד יותר מהעבר ומדי פעם מלווה בתחושת צלילים באוזניים, הגעתי לרופא אף אוזן גרון שאבחן דלקת בעצב המשולש שנתן כדורים לאפילפסיה(אין לי אפילפסיה) הכדורים העלימו לתקופה את הכאב, בנוסף בבדיקת כירורג פה ולסת הכירורג אמר שהכאבים מאוד מאפיינים דלקת בעצב הפנים, יש לי כמה שאלות, 1. קראתי שדלקת בעצב הפנים יכולה חלילה להיגרם מגידול שלוחץ על העצב האם יש צורך לשלול? 2. כיצד ניתן להמשיך לטפל בדלקת? 3. מי הרופא שמומלץ שהגיע אליו להמשך טיפול? אף אוזן גרון, נוירולוג? 4.אני מאובחנת עם פיברומיאלגיה האם יש קשר לדעתך? יש לציין שאין לי עוד תסמינים נוירולוגים משמעותיים, תודה והמשך יום נעים

לענבל שלום רב, הבטוי "דלקת" כנראה אינו המתאים, אלא מתאים יותר הבטוי "רגישות העצב" =Neuralgia = עצב כואב. תרופות נגד פרכוסים מפחיתות את פעילותו המכאיבה של העצב. לוקחים אותן לאורך זמן. כדאי להוועץ בנוירולוג במסגרת בקור מרפאתי לגבי הטיפול הממולץ, ואם יש צורך בבדיקות נוספות. בברכת בריאות, כרמל ערמון

14/08/2018 | 14:57 | מאת: דליה

lewy body disease לפני כ6 שנים בעלי אובחן בפרקיסןן עם הזמן סבל מקושי בהליכה לאחרונה פחות יציבות נפילות והזיות עכשיו הוא בהית חולים עם דופיקר ולפונקס והרופא אמר שיש לו דמנציה אני מבולבלת ולא יודעת אם זה נכון בבדיקת סיטי בכל בסדר האם בדיקה mri שהמליץ נוירולוג תמצא משהו ואם זה יעזור

לדליה שלום רב, מצב לא פשוט. לא פעם מחלת פרקינסון מתקדמת לפגוע בתפקודי החשיבה, ולעתים התרופות שניתנות למחלת פרקינסון גורמות להזיות, מבלי שקיימות הפרעות בחשיבה. תצטרכי לשוחח עם רופאיו של בעלך כדי לברר האפשרויות. אינני יכול להתיחס ל"הכל בסדר" כי מה שבסדר בעיני מפענח אחד יכול להיות לא בסדר בעיני מפענח אחר. כאמור - מצב המורכב מכדי שניתן לפענחו בהתכתבות. שוחחי עם רופאיו. בברכת בריאות, כרמל ערמון

13/08/2018 | 10:28 | מאת: סגית

רציתי לברר האם אתה ממליץ על אחד המומחים בציסטה? באיזור של חיפה והקריות עדיף אם יהיה שיך לקופת חולים כללית . תודה רבה פרופ כרמל ערמון

לרשותך המחלקה הנוירוכירורגית של בית החולים רמב"ם. בברכת בריאות, כרמל ערמון

30/08/2018 | 17:02 | מאת: סגית

שלום אני מאוד מרוצה פרופ ערמון אתה מאוד אכפתי ועוזר מאוד . האמת עשיתי בדיקות דם הרמונים הרמון fsh נמוך , האם יש קשר בין הציסטה של בלוטת האצטרובל 11 מ"מ קשורה לתוצאת fsh נמוך? הניורולוג הפנה אותי לנירוכרורג , ורופא המשפחה הפנה אותי גם לרופא נשים בגלל תוצאת בדיקת דם הרמונים בגלל שfsh נמוך . אני מקווה עזרתך , כמו תמיד !

12/08/2018 | 09:30 | מאת: תום

היי, אני בת 37. בריאה בדרך. כבר 8 ימים שיש לי לפתע נימולים. התחיל מכל צד שמאל (מכף רגל ועד ראש, כולל אפילו לשון ולחי) לאחרונה יש גם בימין. לפעמיים גם כאבים בכל המפרקים. כאבי ראש בצד שמאל וסחסרחורות בצד שמאל. הייתי לפני שבוע כשזה התחיל במוקד. אחרי בדיקה ניורולוגית נאמר לי שהכל בסדר. אך זה לא מרגיש כך ומתחיל להלחיץ אותי כבר. אשמח לשמוע דעתך. תודה ושובע נפלא

לתום שלום רב, מציע שתפני לחדר המיון של בית החולים האונברסיטאי הקרוב למקום מגרוייך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

11/08/2018 | 23:07 | מאת: ישראל בן טל

אני מתעניין באפשרות של קבל זריקת בוטקס לגפה תחתונה אחרי 20 שנים של הליכה לא יציבה בעקבות שבץ מוחי אותו קיבלתי כאמור בגיל 50, היום אני בן 70 משותק בחצי גוף שמאל, הולך בצורה מאד לא בטוחה, אני מקבל בוטקס בבית חולים לוינשטין ליישור המרפק. בעבר קיבלתי גם ליישור האצבעות, היום כבר אין צורך. יותר מזה, בעבר האצבעות היו משותקות לחלוטין. היום אני מצליח לפתוח ולסגור אותן ובעקבות זה גם שימוש מאד מינורי של אחיזת אביזרים למיניהם.

למר בן טל שלום רב, פנה בשאלה זאת לרופאים המטפלים בכך בבית לוינשטיין. הם בעמדה הטובה ביותר להעריך את מצבך וליעץ לך בנידון. בברכת בריאות, כרמל ערמון

שלום, בת 38. לפני 7 חודשים התחילו אצלי סחרחורות שיוט שהן לא סיבוביות.. תחושה כאילו שמטלטלים אותי על ספינה קדימה ואחורה. הכל התחיל עם כאב ראש רק בצד ימין שלא היה חזק ופועם כמו מיגרנה, שעבר תוך שבוע, אך הסרחורות לא עברו. בדיקה נוירולוגית יצאה תקינה. ורטיגו נשלל. בדיקות דם תקינות. המצב הכי מורגש בשכיבה או כשאני מטה את הראש על הספה. קיבלתי סימבלטה במינון 90 מ"ג. אני לוקחת כבר חודשיים וחצי ואין שום שיפור. רציתי בבקשה לברר: האם זה יכול להיות גם עקב מחסור בדופמין? והאם יש טיפול נוסף או משהו נוסף שניתן לעשות? מאוד קשה לי להרדם בלילה במצב הזה זה מרגיש כמו רעידת אדמה במיטה. תודה מראש

לשירה שלום רב, לשירה שלום רב, יעוץ פרטני מחייב שיחה ובדיקה במסגרת מרפאתית, ואינו יכול להעשות בהתכתבות. אשמח לראות במרפאתי 077-777-9222. בברכת בריאות, כרמל ערמון

תנסי בדיקות אוזניים

10/08/2018 | 14:02 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 39 וסובלת ממיגרנות יותר מ 10 שנים. ב 5 שנים האחרונות אני סובלת מכאבים 3 פעמים בשבוע. בזמנו הייתי בבדיקה אצל נוירולוג והבדיקה היתה תקינה. לאחר בחינה של מספר סוגי כדורים, ניתן לי טיפול ב relert שמאד עזר לי. לפני כחודש מכבי הורידה את התרופה מסל התרופות שלה ומספקת את התחליף Eletriptan. תרופה זו עוזרת לי בכאב המתרחש אך יום למחרת מתחיל שוב כאב מה שלא היה קורה ברילרט. חשוב לציין שהכאב שתוקף אותי הוא בכל פעם במקום אחר: בעין, בחלק שמאלי של הראש, חלק ימני, מאחורה, מקדימה וכו. לזה נוספת דילמה יותר גדולה שבימים אלה אני מנסה להכנס להיריון ונאמר לי ע״י מכון הטרטולוגי ורופא פריון שרצוי לא להשתמש בתרופה הנ״ל. אשמח לעצתך המקצועית: 1. האם קיימת תרופה למיגרנה שמותרת בהיריון מלבד המשככים המותרים אופטלגין ואקמול שאינם עוזרים לי ? 2. האם כאבי הראש החוזרים מדי יום עקב לקיחת התחליף לרילרט נשמע סביר? אני מיואשת מהכאבים ולא מוצאת תור זמין וקרוב לנוירולוג על מנת לקבל תשובות לנושא. תודה מראש, מיכל

למיכל שלום רב, יעוץ פרטני מחייב שיחה ובדיקה במסגרת מרפאתית, ואינו יכול להעשות בהתכתבות. אשמח לראותך במרפאתי 077-777-9222. בברכת בריאות, כרמל ערמון

10/08/2018 | 08:55 | מאת: ספיר

לפני כשנתיים עברתי ניתוח להסרת מאקרואדנומה מההיפופיזה לאחר לידה 3. לפני הניתוח אובחן קרישיות יתר וקיבלתי זריקות מחשש ללופוס. מאז וגם לפני הניתוח, דיכאון, בכי, סחרחורות, חוסר שיווי משקל וריחוף, לעיתים לא מחוברת למציאות, מזה כחודשיים, כאבים בחצי גוף שמאל עד לרמה של שיתוק וחוסר תחושה מוחלט, צלליות מרצדות מול העיניים, צמרמורות, כאבי גב, כאבים בחזה. כיום לוקחת קסאנקס בלילה ורק נגמלתי מויפקס שלקחתי ביום. האם תופעות אלו יכולות לצוץ מלופוס אן שהבעיה נירוכירוגית או הורמונלית בכלל. חייבת לציין שהמצב מחמיר בשבוע שלפני הוסת, הוסת ארוכה , כ 10 ימים וממשיך עד כשלושה ימים אחרי הוסת. למי לפנות, אנא עצתכם בדחיפות. ספיר

לספיר שלום רב, להערכתי, עליך לפנות לרופאך המטפל כדי להשיג הבנה טובה יותר של מצבך. יתכן שיפנה לאנדוקרינולוג שמטפל בהיבטים האנדוקרינולוגים של ניתוח מאקרואדנומה של ההיפופיזה; לנוירולוג כדי להעריך בשיחה ובדיקה את התסמינים הנוירולוגיים עליהם את מדווחת, ולפסיכיאטר אם ישנה שאלה הנוגעת להיבטים הנפשיים ולתרופות שאת נוטלת. אם מצבך מחמיר תוך שאת ממתינה לבירור אמבולאטורי -- פני לחדר המיון של בית החולים האוניברסיטאי הקרוב למקום מגרוייך כדי לברר אם ישנן נסיבות מסוכנות הגורמות להחמרה, וכדי להביא להקלה מהירה במצבך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

09/08/2018 | 00:48 | מאת: סגית

חשוב להדגיש כי יש תחושת נימול בראש בנוסף לחולשה בצד אחד של הגוף

סגית -- כאמור -- תצטרכי להגיע למי שהזמין את הבדיקה ומי שמתמחה בתחום ציסטות בפיניאל כדי לאמוד את השפעתה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

09/08/2018 | 00:37 | מאת: סגית

עקב כאבי ראש וסחרחורית והתעלפויות חוזרות . בבדיקת mri יש לציין ציסטה בבלוטת האצטרובל 11 מ"מ ( ציסטה של הפינאליס) רציתי לברר מה עושים בציסטה ?

לסגית שלום, רצוי שיעבור על הדימות מי שהזמין את הבדיקה, או רופא אחר שעוסק בתחום ציסטות בבלוטת הפינאל, כדי לברר אם יש השפעה על הסביבה המידית. אם אין השפעה על הסביבה, לרוב בוחרים לעקב. בברכת בריאות, כרמל ערמון

12/08/2018 | 22:08 | מאת: סגית

רציתי לברר האם אתה ממליץ על אחד המומחים בציסטה? באיזור של חיפה והקריות עדיף אם יהיה שיך לקופת חולים כללית . תודה רבה פרופ כרמל ערמון

שלום, אני בת 37 וסובלת מתסמונת התשישות הכרונית. ניסיתי סימבלטה במינון 120 מ"ג.. ואפקסור וssri שכלל לא עזרו לעייפות ולחולשה. מגיל 20.. פחות או יותר מאז שאני עם תסמונת התשישות הכרונית התחיל אצלי רעד בידיים שעם השנים החמיר. בדיקה נויולוגית שעשיתי תקינה, וגם mri. הבנתי שזה לא לא יכול להיול פרקינסון אבל רציתי בבקשה לברר: האם הרעד יכול להצביע על מחסור כלשהו בדופמין? ושאולי כדור עם דופמין יעזור לי? הבנתי שאין שום בדיקה שיכולה להעריך האם חסר לי מוליך עיצבי כלשהו לצערי... ובנוסף, האם מוכר לך פרוטוקול טיפול ב low dose naltroxone לתסמונת התשישות הכרונית,והאם ישנה יעילות לפי דעתך מבחינת שיפור העייפות והחולשה? תודה מראש

ליעל שלום, שאלה פרטנית מוטב לברר בשיח ישיר עם רופאייך, עם עדיפות למי שמתמחים בטיפול בחולי תסמונת התשישות הכרונית. בברכת בריאות, כרמל ערמון

08/08/2018 | 15:48 | מאת: צבי

שלום ד"ר, בן 40. בעקבות תחושת עקצוצים ברגל ימין (ללא כאב), נשלחתי לבדיקת EMG. תוצאות הבדיקה: "תמונה נוירופיזיולוגית המתאימה לנוירופתיה פוקלי קל של העצב הסורלי מימין. פרט לכך, שאר הבדיקה תקין". צירפתי גם קובץ של הבדיקה עצמה. עקב יציאת הרופא הנוירולוג לחופשה, אשמח לדעת האם מדובר בממצא מדאיג, ובכלל על המשמעות התפקודית שלו. תודה.

לצבי שלום רב, פענוח של בדיקה צריך להתבצע על ידי מי שהזמין אותה או מי ש"מכסה" בעת העדרו, וחייב להתצע בהקשר הרפואי שבו נשלחה. כמוכן, באותה הזדמנות ניתן להתיחס לצעדים הבאים. בברכת בריאות, כרמל ערמון

08/08/2018 | 11:53 | מאת: אתי

מה משמעות הממצא חריצי פוליה דרמיס עמוקים לגיל בבדיקת CT ראש ?

לאתי שלום רב, יש לשאול את כותב הפענוח למה התכוון. בברכת בריאות, כרמל ערמון

07/08/2018 | 14:44 | מאת: עידן

שלום אני בן 35 בריא בדרכ, בחודשיים האחרונים שנשען על המרפק ב 2 הידיים אצבעות 4 ו 5 נרדמות. השאלה שלי האם זה יכול לקרות או ממינון גבוה של לוסטרל או משימוש 3 פעמים בשבוע של סיאליס 5 מג או בגלל שחצי שנה כבר לא מתאמן וירדתי המון במסת שריר... אחרת אין לי הסבר למה זה קרה פתאום. יחד ב 2 ידיים...

לעידן שלום רב, יתכן שהעצב האולנארי נהיה חשוף יותר במקום שבלאו הכי קרוב לעור במרפק, עקב הירידה במסת השריר. בברכת בריאות, כרמל ערמון

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 55