CMT וחולשה בכפות הידיים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

03/12/2016 | 17:58 | מאת: אודי_אור

שלום ותודה על הפורום, אני בן 35 מאובחן עם CMT. ל לפני שנתיים החלפתי אוטו. באוטו החדש הרגשתי שיותר קשה לי לסובב את ההגה מאשר באוטו הקודם. בשנה האחרונה אני מרגיש החמרה בחולשה בכפות הידיים ואצבעות הידיים. השאלה שלי היא, האם המאמץ מתפעול ההגה יכול לגרום להחמרה של החולשה בכפות הידיים? כלומר האם בגלל שאני אוחז יותר חזק את ההגה עם האצבעות, האם זה יכול להחמיר את החולשה? תודה מראש

למר אור שלום, ככלל -- יעוץ פרטני מחייב בדיקה. באופן כללי -- אם אתה חלש, או בעל רזרבה פחותה, מאמץ מתמשך יתבטא בהתיעפות, יתכן מוקדמת מאשר אם לא היית חלש. מאמץ הנהיגה לא יאיץ את מחלת היסוד, אך החולשה יכולה להגביל את יכולתך לקיים מאמץ ממושך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

04/12/2016 | 20:40 | מאת: אודי_אור

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים