פיענוח mri של אמא בת 67

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

29/09/2016 | 15:23 | מאת: אלנה

אמא שלי היום בת 67. סובלת מלחץ דם גבוה, שומנים גבוהים בדם, כולסטרול,סוכר בדם. עברה לפני כשבועיים בדיקת MRI. בשנת 2006 עברה גם CT ראש. בשנת 2003 בגיל 54 עברה תאונת דרכים ונפגעה כהולכת רגל ונפגעה בראש ובפנים וגם היה זעזוע מוח. 1)אשמח לפיענוח של mri. 2)כמו כן האם התוצאות יכולים להיות כתוצאה מפגיעה בראש כתוצאה מתאונת דרכים 3) האם המחלות הם תוצאה ממה שמצאו ב MRI או/ו מה השפעה שלהם לתוצאות של mri שיש בבדיקה. המון תודה מראש. 4) איזה טיפול ובדיקות נוספות כדאי לבצע כתוצאה מתוצאות של mri למח ללא ועם הזרקת גדוליניום: MRI .T1, T2, FLAIR, DWI, SWI הבדיקה נעשתה בסדרות משוקללות . מ- 22/06/06 CT- השוואה ל סיבת ההפניה: כאבי ראש, צוואר, חוסר יציבות, היפואסטזיה ימנית. ממצאים: נראית הרחבה של חדרי וחריצי המוח על רקע אטרופיה מוחית. בחומר הלבן הפריונטריקולרי דו"צ נראים מוקדי אות היפראינטנסים עד 2 ס"מ, חלקם קונפלואנטים. חלק רסטרקטיבים. ללא האדרה. ייתכן על רקע טרשת נפוצה, מיקרואנגיופטיה, וסקוליטיס. .CT- האזורים החריגים הפריונטריקולרים נראו גם היפואינטנסים בבדיקת ה מספר נגעים היפראינטנסים , יתכן דמיאלינטיביים גם במוחון משמאל, בגודל 5 מ"מ. אוטמים לקונרים בגרעיני הבסיס דו"צ. לאחר הזרקת גדוליניום אין עדות להאדרה פתולוגית. מעבר קרניו צרביקלי תקין. אותות זרימה תקינים מכלי הדם הגדולים. סיכום: מוקדים היפראינטנסים בחומר הלבן במח ובמוחון על רקע מיקרואנגיופתיה, וסקוליטיס או טרשת נפוצה. אוטמים לקונרים בגרעיני הבסיס.

לאלנה שלום, פענוח בדיקה ויעוץ פרטני חייב להיות מבוסס על בדיקת האדם בו מדובר. במקרה של שאלותייך -- או הרופא שהזמין את הבדיקה, או נוירולוג יועץ. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים