בירור דחוף לכאב ראש חזק מאד שנמשך ללא הפסקה 8 ימים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

27/09/2016 | 19:52 | מאת: זהבה סולומון

שלום, אני מאושפזת בביח ומזה 8 ימים סובלת מכאב ראש קשה וחזק מאד, ללא הפסקה, בכל שעות היממה, משככי כאבים כולל אוקסיקונטין ואוקסיקוד בשילוב סירופ אופטלגין במינונים: 2x60mg + 1x30mg אוקסיקונטין + 3x10cc אוקסיקוד + 3x5cc אופטלגין, לא משפרים את המצב בכלל, תוצאות CT תקינות, הכאבים מתחילים מגשר האף ועד העורף עם התפשטות לצד שמאל של הפנים כולל שיניים ועיניים והאוזן, היום התחילה התפשטות מאחורי אוזן ימין לכיוון הפנים ומרכז הגולגולת, הכאב הוא כאילו הראש מתפוצץ מבפנים החוצה. בבדיקת נוירולוג, צד שמאל של הגוף כולו חלש יותר ופחות תחושתי מצד ימין, אני מנסה להסביר שבבירור נוירולוגי קודם נצפתה תוצאה רק אחרי MRI, ההתעקשות של מנהל המחלקה היא לא לטפל ולשחרר מחר בבוקר, כשהתשובה שלו לשאלתי מדוע הוא לא מקיים בירור מקיף היתה: גברת, את האשפוז הזה כבר מיצינו ונתן הוראה למתמחה שלו תיתן לה משהו לכאבי ראש ותשלח אותה הביתה מחר, אני חייבת לציין שהגעתי לאשפוז עם חום גבוה וקשיים בנשימה, גם על כך אמר מנהל המחלקה ביום שישי בבוקר כנראה שזה כלום, לשחרר הביתה, היום לאחר בדיקת רופאה מומחית לריאות התברר שיש דלקת ריאות והותחל טיפול אנטיביוטי, אתמול לאחר דימום ביציאה וייעוץ עם גסטרו הוחלט לבצע קולונוסקופיה מלאה, אך היות ולא היה תור להיום או למחר בבוקר (הכוונה היא שמנהל המחלקה לא מוכן להמתין ולבדוק אפילו אם יהיה תור בצהריים) ההוראה לשחרר ושאחזור לבדיקה גם אם המשמעות היא שבבוקר אני משתחררת ובצהריים מזמנים אותי לבדיקה, שאגיע לבדיקה מהבית. אני חייבת לציין שאני נכה שחיה לבד, אין לי כרגע רכב ואין מי שילווה אותי לבדיקות, בטח שלא בהתרעה של מעכשיו לעכשיו. הראש כואב ברמה שכבר יומיים אני לא מסוגלת לסבול אפילו ריח של אוכל ולכן הפסקתי לאכול אתמול בבוקר ואני סוכרתית, אמנם מאוזנת עם נטייה להיפו מידי פעם, אבל מאוזנת. האם תוכל לעזור ולתת תשובה שתאפשר לי לגרום לכך שהבירור לכאב הראש המתפשט יעשה לפני שזורקים אותי הביתה, צר לי על הביטוי אבל מאז יום שישי זה מה שקורה בכל יום בלי שום קשר למצבי הרפואי, והעובדה היא שביום חמישי הופסקו כל בדיקות הדם ומיום ראשון בכל יום גדלה כמות המבחנות ללקיחת דמים, אבל איש אינו מסביר לי מהן התוצאות, יתרה מזאת, למרות שמאז יום חמישי אני מבקשת לקרוא את התיק הרפואי שלי, מונעים זאת ממני בכל דרך אפשרית. אודה מאד לתשובה מהירה.

לגב' סלומון שלום, אני מצטער מאד שזאת חוייתך. אין באפשרותי לעזור בפתרון הבעיות המורכבות שאת מתארת דרך פורום אינטרנטי, אך מנהל בית החולים בו את מאושפזת יוכל לסייע. בברכת שנת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים