כניסת טוקסינים מתכתיים למוח

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

28/07/2016 | 21:46 | מאת: מאור

האם ניתן באמצעות בחינת נוזל השידרה לזהות האם המוח נפגע מהרעלה של מתכת ?

למאור שלום, ככלל ה- choroid plexus מונע כניסתן של מתכות בלתי רצויות לנוזל השדרה ולמוח. בשגרה אין בודקים רמת מתכות בנוזל השדרה. אם קיימת שאלה לגבי מתכת מסוימת -- צריך לברר אם יש מי שיכול לבדוק את רמתה בנוזל השדרה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

29/07/2016 | 16:06 | מאת: מאור

האם זהו שכבת מגן המונעת כניסת טוקסינים כמו מחסום דם מוח סליחה על השיעור באנטומיה . אם אפשר הרחבה בכמה מילים תודה

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים