ערך בדיקה נוירולוגית בסיסית

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

28/07/2016 | 20:04 | מאת: רפאל

שלום פרופ ערמון האם בדיקה נוירולוגית בסיסית רפלקסים, עמידה ידיים מושטות, ובדיקת כוח גס יכולה לתת אינדיקציה למחלות עצבים ושרירים? תודה רבה

לרפאל שלום, התשובה תלויה בשאלה הנשאלת, ובמה שנכלל במונח "בסיסית." בהכללה רחבה -- אם הבדיקה ה"בסיסית" מורה על קושי, אזי יש להעמיק ולבדוק מה טיבו. אם הבדיקה ה"בסיסית" אינה מורה על קושי, אז יש לוודא שהיא הייתה מוכוונת לבעיה אותה ניסתה לברר. לכל בדיקה יש false positives -- הבדיקה לא תקינה, אך החולה תקין, ו- false negatives -- הבדיקה תקינה והחולה איננו תקין. הכל תלוי בהקשר ובפרטי הנסיבות. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים