חשד לאירוע מוחי אשמח להמלצות ומענה לשאלות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

27/07/2016 | 12:21 | מאת: תמר

אני בת 50. לפני שנה אושפזתי לשבוע לאחר חולשה חזקה בצד שמאל של הגוף וחוסר תחושה. פנים יד רגל. ct ראש תקין ועשו לי גם דופלר עורקי צוואר ו eeg שהיו תקינים. שוחררתי ובקהילה עברתי גם mri שהיה תקין. הולשה עברה לאחר תקופה. לפני שבועיים היה שוב התקף חזק של חולשה ואושפזתי לשלושה ימים במהלכם עברתי emg תקין ו ct ללא חומר ניגודי תקין. בדיקות דם תקינות נאורולוג בית החולים אומר שזה לא אירוע מוחי ושוחררתי להמשך מעקב בקהילה. אני עדיין עם חולשה גדולה של הצד השמאלי של הגוף והירדמות ורפיון שרירים. בנוסף לחץ דם שמזנק לערכים של 160-170/100 כשישי גל ולשה ויורד חזרה לנורמה 100/70 כשהחולשה עוברת. כל חיי אני עם לחץ דם תקין עד נמוך. שאלותי: 1.האם על סמך הבדיקות שעשיתי ניתן לשלול לחלוטין שזה אירוע מוחי, 2.הומלץ לי לעבור בדיקת tee/ האם זה כדאי 3. האם יש בדיקות נוספות שכדאי לבקש מרופא הקהילה 4.מה עוד יכול להיות שגורם למצב החולשה המתמשך ולחץ הדם הפתאומי? תודה רבה

לתמר שלום וברכה, את מתארת מצב מורכב, שבשלב זה משמעותו איננה ברורה. המקום המתאים להיחס לאפשרויות השונות ולתכנן את הצעדים הבאים הוא ביעוץ נוירולוגי. אשמח לסייע לך במרפאתי עוד השבוע. 077-777-9222. אנא הביאי אתך את כל הצלומים על דיסק. וכן את תוצאות בדיקות המעבדה שעברת. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים