ירידה בזיכרון וממצאי CT מוח

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

27/07/2016 | 12:13 | מאת: רונן

שלום רב, בן 53. עקב ירידה בזיכרון (ברקע שלפוחית ניורוגנית, תחילת קאטרקט בעין ימין, ירידה בשמיעה באוזן ימין, דום נשימה בשינה) ביצעתי CT מוח לאחר הזרקה חומר ניגודי. בבדיקה נמצא כי קיימת אסימטריה בחדרי המוח. החדר הימני רחב יותר. וריאנט אנטומי (יש לציין שלמפענחת לא היו תוצאות CT משנת 2004 שהיו תקינות מלבד ממצא מלאות במספר תאי אתמואיד משמאל). מערות הפנים מאווררות היטב, פרט לעיבוי רירית פוליפואידלי בסינוסים המקסילריים דו"צ ומלאות במספר התאים האטמואידליים. יתר הבדיקות היו תקינות. 1. מה משמעות הממצאים? 2. האם הממצא אסימטרי בחדרי המוח מסביר ירידה בזיכרון? 3. האם נדרש לבצע בדיקות נוספות על מנת לקבוע אבחנה או שהיא ברורה? 4. האם קיים טיפול תרופתי ו/או כירורגי לפתרון הממצאים? 5. מה המלצתך? תודה רבה מראש!

לרונן שלום, שאלותיך רבות, טובות ןמןרכבות, והמקום להשיב עליהן הוא ביעוץ נוירולוגי פרטני. אשמח לסייע לך במרפאתי עוד השבוע. 077-777-9222. אנא הבא אתך דיסק עם בדיקות הדימות - החדשה והקודמת. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים