נוירופתיה עקב טיפולים כימותרפים-סימבלטה או ליריקה?

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

26/07/2016 | 19:06 | מאת: אבי

שלום רב. אני סובל מנוירופתיה בארבעת הגפיים באופן סימטרי עקב טיפולי כימותרפיה. אצלי הנוירופתיה מתבטאת בעקצוצים,זרמי חשמל,חוסר תחושה וכו.....אך ללא כאבים נוירופתים למעט כאבים בקצות אצבעות הידיים. אני נוטל סימבלטה באופן קבוע כבר כמה שנים עקב חרדות ואינני יודע אם היא משפיעה לטובה גם על הנוירופתיה שהחלה לי לפני כחודשיים.יכול להיות שבלעדי הסימבלטה היה יותר גרוע. ניסיתי טיפולים אלטרנטיבים וטיפול הומאופתי שלא עזרו. אובחנתי בבדיקת EMG שיש לי: NOTES- NORMAL DISTAL LATENCY,NCV AND F WAVES OF PERSONAL AND TIBIAL NERVES.SLOW SCV IN THE LEGS CONCLUSION-AXONAL SENSORY POLYNEUROPATHY בהתייעצות עם האונקולוג שמטפל בי בבית החולים,הוא הציע לי לקחת גם ליריקה במקביל עם הסימבלטה,אך רופאת המשפחה שלי טוענת שלקחת את שתי התרופות האלה במקביל זה כמו לקחת אקומול ודקסמול במקביל,ז"א שמבחינתה אין טעם לקחת את שתי התרופות ביחד,אלא להגדיל את המינון של הסימבלטה.האונקולוג אומר שזה ממש לא נכון ושתי התרופות עובדות במנגנונים שונים לגמרי וזה לא כמו לקחת אקמול ודקסמול במקביל. היא גם הציעה שאולי אפסיק עם הסימבלטה ואתחיל עם הליריקה,אך אינני יכול להפסיק עם הסימבלטה כי בראש ובראשונה אני נוטל אותה בגלל מצבי הנפשי שהתערער עוד יותר בתקופה האחרונה. שאלותיי בבקשה הם: 1.מי צודק?האונקולוג או רופאת המשפחה?האם כדאי לקחת במקביל לסימבלטה גם ליריקה או שעדיף להעלות את המינון של הסימבלטה מ-60מג ל-90מג "ולעזוב" את הליריקה? 2.האם הליריקה אמורה לעזור רק לכאבים נוירופתים(כמו הכאבים שיש לי בקצות אצבעות הידיים) או שהיא אמורה להקל גם על הסימפטומים של חוסר התחושה בגפיים,זרמי חשמל,עקצוצים וכו... לסיכום:מה לעשות? תודה מראש אבי

לאבי שלום, אתה מעלה שאלה מורכבת סיותר, שאינה יכולה להפתר בהתכתבות. אני מציע לך לפנות ליעוץ נוירולוגי פרטני, שם המידע שאתה מוסר ישקל תוך כדי בדיקתך הישירה. אשמח לעזור לך במרפאתי 077-777-9222. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים