שלום פרופסור

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

26/07/2016 | 12:56 | מאת: דן מנור

אבקש את עצתך. אני בן 52. סובל ממיגרנות 4 פעמים החודש. מטופל באימירקאס 100. אני מומעד לתפקיד שכרוך בטיסות רבות בערך 5 טיסות הלוך ושוב בחודש! רציתי לשאול 2 שאלות עקרונית האם טיסות מגבירות סיכויים ללקות בשבץ ? וכן האם בעית המיגרנות עלולה להחמיר את מצבי? או מהווה סיכון. תודה

לדן מנור שלום רב, ישנם מחקרים שמצביעים על כך שגם טיסות ארוכות וגם מיגרנות, בנסיבות מסוימות, יכולות להגביר את הסכון לשבץ מוחי. הערכת גודל הסכון הבסיסי באדם מסויים, שעור הגידול בסכון עם טיסה ומיגרנות, ומה ניתן לעשות כדי להפחית את הן הסכון הבסיסי והן את הגידול בו -- חורגים ממה שנכון לעשות בפורום מידע. המלצה פרטנית מחייבת יעוץ נוירולוגי פרטני (ראיון, בדיקה, סקירת מכלול הנתונים הבריאותיים, שקול המכלול, והגעה להמלצה פרטנית). אשמח לסייע לך במרפאתי 077-777-9222. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים