כיוון אבחנה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

25/06/2016 | 08:08 | מאת: אסף

שלום, אבי בן 81 לפני חודשיים קיבל קריש דם קטן באמאריי שעשה זה בפונס. 5 שבועות סבל מאי יציבות מוחלטת אבל לא נפל. הןא היה בבית. אחרי חודש ושהוע פתאום התחיל ללכת טוב אבל הופיעה בעיה חדשה. הוא הולך יציד האטקסיה לא מובחנת מאוד כמו בהתחלה אבל הוא כבר פעמיים נפל כאשר הוא שינה מצב פעם אחת התכופף כלפי מטה. לפני שבוע, הוא טוען שהוא לא זוכר מה קרה נפצע לייד ברגל ממש בבית. ושוב אתמול קם מישיבה במקום ציבורי הוא מתאר שוב מצב שדומה לאיבוד הכרה לשניה ונפל על הרצפה. מישיבה לקימה לאחר שכבר עמד ועשה צעד. נבקש לשאול האם זה שבץ חדש? האם זה המשך של הקריש הראשון? יתכן שמופיעה בעיה כזו דווקא לאחר שכבר חזר לעצמו? וחזר ללכת? נראה שזה לא עיבוד יציבות זה כמו ניתוק לחלקיק שניה והוא לא זוכר מה קורה. לאיזה כיוון להתקדם? רעיון ללכת עם מקל נראה לו שלא יעזור. הוא הולך בסדר. מה עושים? צריך אבחנה חוזרת? טיפול אחר?

לאסף שלום, אתה מתאר מצב מורכב, בלתי יציב (תרתי משמע) עם אפשרויות מרובות. צריך לשוחח עם אביך ישירות, לעבור על תרופותיו ועל בדיקות דימות המוח שעבר (הדימות עצמה, לא רק הפענוח), ולבדוק את אביך. אשמח לעזור לו במרפאתי 077-777-9222. לחליפין -- שוב ופנה לרופאים שמטפלים בו עד כה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים