TSH נמוך שהתגלה בבדיקת דם

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

20/04/2016 | 20:13 | מאת: אורית

שלום פרופ' ערמון, אימי בת 85 עברה CVA לפני כ-9 שנים ללא תופעות לוואי פרט לקושי קל בדיבור. כעת בבדיקת דם TSH הוא 0.03 נמוך מאוד, מתחת לנורמה המינימלית. בדיקת T4 בגדר הנורמה. היא נוטלת מיקרופירין 75 מ"ג בגלל אוטם המורגי שהתגלה בבדיקת MRI. האם יש טיפול לגבי בלוטת ה-TSH ומה ההשלכות של תשובה הזו בבדיקת הדם? תודה על התשובה, המודאגת, אורית

לאורית שלום, יש להתיעץ עם רופאיה של אמך לגבי ה- TSH הנמוך. כדאי לבדוק T3 לכל הפחות.יש לפרש התוצאה בהקשר של הסיבה לבצוע הבדיקה. יש להתיעץ עם נוירולוג לגבי נטילת אספירין אם אכן יש עדות ל"אוטם המורגי שהתגלה בבדיקת MRI". כדאי להביא לו את הדימות עצמה על דיסק. בברכת בריאות וחג שמח, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים