חוס הכרה אחרי ניתוח לב

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

20/04/2016 | 21:27 | מאת: דנה

שלום רב. אבי בן 74 עבר לפני חודש ניתוח לב להחלפת שסתום ומעקפים. לאחר שקם מההרדמה היה מבולבל מאוד. דמיין דברים, ניסה לקום וללכת. ניסה לתלוש את הצינורות מהניתוח. לאחר מספר ימים עבר ניתוח נוסף של הכנסת צינור לקנה הנשימה. דבר שמונע ממנו לדבר כרגע. מאז הניתוח אבי לא ממש התעורר. רוב הזמן הוא רדום. יש לציין שהוא מקבל כדורי הרגעה קלוקס 3 פעמים ביום. לעיתים הוא מתעורר ונמצא בחוסר שקט. מנסה לתלוש צינורות ונראה מתוסכל ומדוכא. 4 חודשים לפני הניתוח אבי עבר ארוע מוחי קל. שהתבטא בקשיי דיבור ושליפה שנעלמו אחרי זמן קצר. מאז הארוע קשה לאבי להתמצא בחשיכה מבחינת כיוונים. לפני הארוע המוחי קרה מקרה שבו אבי נהג ולא היה ממש בהכרה. באמצע הנהיגה אמי שמה לב שהוא לא עוצר בעצור והוא לא ענה לה. המשיך לנסוע בקו ישר למרות שהיה צריך לפנות. לאחר מספר רגעים חזר לעצמו ולא זכר כלל את שהיה. כרגע נראה שניתן הלב הצליח. הדופק והמדדים האחרים תקינים מלבד קשיי נשימה. הוא נמצא בשיקום נשימתי במטרה לגמול אותו ממכונת ההנשמה. הוא שוכב במיטה בעיניים עצומות לא מדבר ורק מגיב בהנהון לשאלות של כן ולא שהמשפחה שואלת. לצוות הרפואי בכלל לא מגיב. הוא לא משתף פעולה ולא ממש בהכרה ולכן מוזן מזונדה ולא אוכל. לרוב ידיו קשורות מכיוון שמנסה לתלוש את הצינורות. לפעמים פותח עיניים לזמן קצר ומהר מאוד מאבד עניין וחוזר לעצום את העיניים. ועכשיו לשאלות: למה אבי לא ממש התעורר מאז הניתוח? האם מצב זה יעבור או שזה בלתי הפיך? האם יש קשר בין המקרים? האם יש משהו שניתן לעשות כדי לעזור לו לחזור להכרה? בברכה דנה

לדנה שלום וברכה, אני מצטער שזה מצבו של אביך. מתאורך אני מבין שהוא באי שקט שמחייב מתן כדורי הרגעה, אז תגובתו פחותה -- מגיב לבני משפחתו אך לא לרופאיו. לעתים מנסה לתלוש צנורות -- אזי בחלק מן הזמן נמצא בהכרה, אף כי לא בשקט. כדי לתת תשובה מדויקת לשאלותיך -- צריך לבדוק את אביך, לעבור על הרשומות הרפואיות, על בדיקות דימות אם ישנן, ולהעזר אם צריך בבדיקות נוספות. אם לא נבדק לאחרונה על ידי נוירולוג -- בקשי שיבדק, במועד שאת תמצאי במקום, והפני אליו את שאלותיך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

21/04/2016 | 06:11 | מאת: דנה

תודה רבה על התשובה המהירה

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים