מיאסטניה גרביס - ?

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

19/04/2016 | 13:48 | מאת: נורית

שלום פרופ' כרמל, פניתי בעבר עם שאלות הקשורות למיאסטניה גרביס. הצעת לעזור, ואכן התקשרתי למרפאתך. הבעיה שאני חוששת שלא אקבל הפניות לבדיקות, גם אם אקבל ממך מכתב המלצה, בגלל דעתה של הרופאת משפחה. לדבריה לא מדובר בפטוזיס אלא זה מבנה העין, למרות שהחומרה של הצניחה משתנה בערב, ולמרות שזה לא היה כך בעבר, ולמרות שב emg עם סיב בודד יש אבחנה של חולשה (ולמרות שיש תופעות נוספות). האם יש דרך אחרת בעזרתה אוכל לקבל הפניות לבדיקות שתמליץ עליהן? תודה, נורית.

לנורית שלום, תוכלי לפנות לקבלת הערכה נוירולוגית לנויקרולוג במסגרת הקופה. נדיר שרופא משפחה מתעלם מהמלצות המבוססות על בדיקת המטופל. אם מצב כזה מתעורר -- קיימת האופציה לפנות לנציב הקבילות של הקופה, ואם זה לא עוזר -- אז לנציב הקבילות של משרד הבריאות. בתקוה שימצא פתרון למצבך, ובאיחולי חג שמח, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים