כאבים בעקבות ציסטה ארכנואידלית?

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

17/04/2016 | 12:21 | מאת: נינה

שלום, קוראים לי נינה בת 27 ואני מקווה שיהיה לך זמן לענות על השאלה שלי... אני סובלת מכאבי ראש רבים עוד מתקופת גיל ההתבגרות. בגיל ההתבגרות הכאבים היו כאבי בוקר, ז"א 90% מהשנה התעוררתי עם כאב ראש. הייתי אצל רופאים, וכל פעם נאמר לי שזה כנראה מהלימודים וכו'... בערך בגיל 20 הגעתי לבית חולים מהכאבים, ולאחר בדיקת CT נאמר לי שלא מצאו כלום עם הזמן כאבי הבוקר הפכו למיגרנות, ובחצי השנה האחרונה הם החמירו , הייתי סובלת ממגירנה 5 מתוך 7 ימים בשבוע, לפני כחודש חוויתי התקף מיגרה שנמשך במשך כשבועיים. הכאב פשוט היה שם 24שעות ביממה אך יכולתי לישון (עם יקיצות רבות בלילה מהכאבים...אך עדיין לפחות כמה שעות ישנתי), לאחר שבועיים הוא פשוט הפסיק. והתחילו לי תופעות לוואי רבות, נימול תמידי של 2 אצבעות ביד שמאל, סחרחורות מאוד חזקות טשטוש ראייה , צמרמורות ובחילות בעקבות לחץ מהמשפחה שוב פניתי לרופא, הוא שלח אותי לבדיקות הדמייה CT + MRI שבהן התגלתה ציסטה ארכנואידית בצד ימין שלוחצת טיפה על החלק הקדמי של המוח ההתקפים החמירו מבחינת כאב אך ירדו באורך, ההתקף האחרון שלי נמשך אך ורק יומיים , אך שום דבר לא עזר להפחית את הכאב, כלום. לא יכולתי אפילו לשכב מרוב כאבים , לא ישנתי לילה שלם בכלל , ובאיזושהי נקודה הפסקתי לקחת משככי כאבים כי פחדתי שאני אקבל הרעלה או משהו בסגנון, כי הגוף שלי כבר בקושי תפקד מרוב המשככים אך הכאב פשוט לא עבר.יום למחרת לכאב התווספו הקאות וסחרחורות מאוד חזקות. כשהכאב עבר... הכל כאילו לא היה ואני מרגישה מצויין הדבר היחיד שנשאר אלא הם הסחרחורות והצמרמורות. יש לי בממוצע כ 1-2 התקפים חזקים של כאבים בשבוע שאליהם מתלווים טשטוש ראייה סחרחורות והקאות הנוירולוג שאליו פניתי אומר שהציסטה כנראה שם כבר הרבה מאוד זמן ולא היר שגורמת לזה. מה יכול להגרום להחמרה כזאת בכאבים? והאם זאת רק מיגרנה? תודה רבה וחג שמח!

17/04/2016 | 15:23 | מאת: נינה

תמונה של CT ותמונה של MRI: https://pix.sfly.com/N3yjns https://pix.sfly.com/MpsEsZ

לנינה שלום רב, את מתארת מהלך מורכב. אין אפשרות להשיב לשאלתך ולעסוק בפענוח דימות והעלאת השארות לגבי מצבך מעל דפי המדור. נקודת המוצא למתן חוות דעת נוירולוגית פרטנית היא ראיון + בדיקה. אם את מעוניינת בחוות דעת נוירולוגית שניה אשמח לסייע במרפאתי 077-777-9222. בברכת בריאות וחג שמח, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים