תוצאות MRI וחומצת הקסאקפרון

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

17/04/2016 | 17:38 | מאת: דינה

שלום רב! אני בת 53.בעבר סבלתי מכאבי ראש חזקים שלפי התיאור שלי אובחנו כמיגרנה.הייתי שנים מטופלת ע''י רילרט במהלך ההתקף.לאחרונה ,כשהתחלתי טיפול ללחץ דם-קרדילוק ואמלו,הכאבים פחתו באופן משמעותי.אין לי מושג ,האם זה קשור לטיפול שאני התחלתי לקבל או בלי קשר. בכל אופן ב-MRI של המוח ישנם שינויים שיכולים להתאים לשינויים פוסטאיסכמיים או וסקופאטיים.הנוירולוג שלי טען שהתמונה גם יכולה להתאים למיגרנה.הוא לא המליץ לי על שום טיפול. בשלוש שנים האחרונות אני סובלת מהתקפי הבצקות בעפעפיים ובחצי השפה התחתונה.ההתקפים באים כמעט כל שבוע.הומלץ לי לקחת כדורי חומצת הקסאקפרון.ידוע לי שהכדורים מגבירים את הקרישה ועלולים לגרום לאירועי מוח.אני חוששת מאוד לקחת את הכדור.האם ,לדעתך,קיימת סכנה ממשית לשבת מוחי?אם כן,האם יש תרופה שניתן לקחת אותה יחד עם החומצה קסאקפרון למניעת אירועי המוח. בתודה ובברכה, דינה

לדינה שלום, להוספת תרופה שמגבירה סכון לקרישים (ולשבץ, אך לא רק) -- יש להתיחס בכובד ראש. כדאי שתיזמי התיעצות בין רופאייך, שישקלו את תועלת בלקיחת הקסאקפרון כנגד הסכונים בלקיחתה. יש להתיחס גם לשאלה, האם חלה החמרה בבצקות מאז שהחלת את הטיפול בלחץ הדם. בברכת בריאות וחג שמח, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים