פענוח CT

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

12/11/2012 | 22:59 | מאת: ר

שלום רב, לפני חודש אמי נפלה (בת 81) כתוצאה מכך היה דימום סובדורלי. כעת עשתה CT חוזר, אודה לעזרתך בפענוח : סמני אטרופיה מוחית כללית ניכרת. עם דלדול של חריצי המוח ופוליות במוחון. קיימת הרחבה כללי של חדרי המוח וציסטרנות. הודגם אוטם לקונרי קטן פרי ונטריקולרי בסמוך לקרן הפרונטלית מצד שמאל ואוטם לקונרי בקורונה רדיאטה מצד שמאל. לא הודגמו תהליכים מוקדיים ברמת המוח מימין. אין עדות לדימום תוך או חוץ מוחי. בסריקת עצמות בסיס הגולגולת נצפו תאי המסטואידים, המערה הספנואידלית ותאי אטמואידים ללא סטיות. תעלות המע הפנימיות הגרמיות ברוחב תקין. האוכף התורכי הגרמי בממדים תקניים. לא הודגם ממצא פתולוגי בתוכו. מבנה גרמי של עצמות הגולגולת נראה שמור. התרשמות : סימני אטרופיה מוחית כללית ניכרת. אוטם לקונרי פרי ונטריקולרי ובקוחרונה רדיאטה מצד שמאל. תודה רבה !

19/11/2012 | 08:14 | מאת: ד"ר בוריס שיכמן

כדאי לפנות לנוירולוג.

02/09/2016 | 16:40 | מאת: אילמה

סימני אטרופיה מוחית כללית עם דלול של חריצי המוח ופוליות במוחון. קיימת הרחבה כללית דלל חדרי המוח וציסטרנות .לא ניצפו ממצאים מוקדים ברקמת המוח..

לרחל שלום, פענוח יכול להעשות על ידי מי שהזמין את הבדיקה, או יועץ תחומי (במקרה זה נוירולוג) שרואה את האדם בו מדובר. צריך להסתכל על הדימות הקודמת והנוכחית ישירות: הביאי דיסקים עם הדימות איתך לבדיקה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים