חשש לאספירציה

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

31/10/2014 | 02:17 | מאת: ענת

שלום האם חולה סיעודי מבוגר שמקבל הזנה ישירות לקיבה, הגיוני שיימצא בפה שלו תוכן קיבה מהאוכל? למזון הרפואי שמקבל הוסיפו צבע מאכל כחול בכדי לזהות האם השיעולים קשורים לאספירציה. בשיעול לפעמים יוצא החומר הכחול מהפה, אך האחות שעשתה את הסקשנים אמרה שכל עוד זה בפה זה נורמלי, אך בסקשנים עמוקים לא זוהה החומר הכחול, מה שאומר שלא היתה אספירציה (אף שיצא בסקשן חומר כחול אך לא ממקום עמוק לדבריה) האם זה אכן כך? למה בכלל אוכל מהקיבה עולה לפה? (הספיגה תקינה), אצל אדם רגיל אוכל לא עולה בחזרה. זה משנה אם מדובר בזונדה או דרך פיום הקיבה (פאג)? והאם יש דרך למנוע את זה ואת הסיכון לאספירציה? תודה

אמנם אין קשר לנושא הפורום אבל 1. בהחלט יכול להיות מעבר של אוכל מהקיבה לפה והסכנה של מצב כזה היא פיתוח דלקת ריאות. 2. ניתן להקטין את שכיחות התופעה על ידי הרמת המיטה לזווית של 30 - 40 מעלות והקטנת הנפחים. הניתנים בכל ארוחה תוך הגדל תדירות הארוחות (שלא יווצר חסר קלורי) בהצלחה דר נמרוד מימו

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה