אסטרופ

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

13/10/2014 | 23:50 | מאת: מאיר

שלום האם התוצאות להלן תקינות? במידה ולא, מה יכול להיות הסיבה לכך חולה לא מונשם (מספר שבועות מהדלקת ריאות ומההנשמה) מאושפז עקב זיהומים שאינם קשורים לריאות , מקבל סיוע בחמצן 2-3 ליטר לשעה, עם הפרשות וליחה ונזקק לסקשנים במהלך היום, סיטרוציה תקינה (מעל 90) מקור הדגימה: ורידי PH- 7.464 (הטווח בנורמה 7.42-7.32) PCO2 - 39.5 - (הטווח בנורמה 51-41) PO2 - 45.1 - (טווח הנורמה 40-25) HCO3 - 28.1 (טווח הנורמה 28-24) BASE EXCESS - 4.3 (טווח הנורמה 2 -2-) O2 SATURATION - 83 (טווח הנורמה 40-70) נראה שבכל הפרמטרים יש חריגה, מה ההסבר והמשמעות של זה? תודה

שלום רב בדיקת הגזים שצירפת נלקחה מווריד על כן לא ניתן להגעיד דבר על מצב החימצון של החולה. מצד שני ניתן ללמוד שהוא מאוורר את עצמו בצורה מצויינת ואין צבירת CO2. למרות הסטיות הקלות מערכי הנורמה - בעיניי מדובר בבדיקה טובה. לסיכום - אם הנבדק מחמצן את עצמו היטב (ניתן לבדיקה פשוטה באמצעות מד סטורציה) והוא לא נמצא במצוקה נשימתית - הרי ניתן לומר שמצבו הנשימתי טוב. בברכה דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה