המוגלובין וסטורציה

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

14/09/2014 | 00:31 | מאת: גל

שלום מה המשמעות של ערכי ההמוגלובין? מאיזו רמה זה בעייתי? מאיזה רמה זה מסוכן? ולאיזה רמה זה צריך לרדת בשביל שיחייב מתן מנת דם? ומה ההבדל בין מדידת ההמוגלובין הרגיל בספירת דם, לבין ערכי טוטאל המוגלובין שנמדד בבדיקת גזים בדם? האם זה אותם נתונים? ושאלה אחרונה, קראתי על כך שכאשר יש המוגלובין נמוך, מדידות הסטורציה לא משקפות את רמת החמצן בדם: " רמת ההמוגלובין בדם: אם רמת ההמוגלובין נמוכה, הסטורציה יכולה להיות תקינה למרות שכמות החמצן בדם נמוכה." האם זה אכן כך? אם כן מה הערך של מדידות סיטורציה אצל חולים כשבין השאר סובלים מהמגלובין נמוך? לילה טוב

לגל שלום רמות ההמוגלובין התקינות הן מעל 12 בנשים ומעל 14 בגברים הגישה לאנמיה היא מורכבת ותלויה במחלות הרקע של החולה מתן דם גם הוא מסוכן על כן מנסים להימנע מכך מחקרים אחרונים בתחום מדגימים שלא חייבים לתת דם גם ברמות נמוכות שמתחת ל 9 גרם!! היות וההמוגלובין הוא נשא החמצן ירידה ברמתו תקטין את כמות החמצן בדם וללא קשר לסטורציה. אנא שוחח בנושא עם הרופא המטפל דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה