שוב פרדניזון..

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

26/07/2014 | 21:17 | מאת: מימי

היתכן שלפרדניזון ,שנלקח כבר במשך 3 חודשים במינוו של 40מ'ג וירידה ל20 מ'ג ו 10 מ'ג, יש השפעה על עלייה חדה ופתאומית במשקל ? 10 שנים אני באותו משקל ובאותה תזונה ולאחרונה עליתי בבת אחת ב-6 ק'ג ללא סיבה. אם כן , מה גורם לכך והאם אחרי הפסקה בנטילת הכדור המשקל ירד ? לא דיבכך שאני נושמת בקושי?.....

למימי שלום התשובה היא כן. סטרואידים שנלקחים סיסטמית בבליעה במשך תקופה של חודשים עלולים לגרום לעלייה משמעותית במשקל בנוסף לתופעות לוואי אחרות. וזאת בניגוד למינונים הניתנים בשאיפה לריאות שהם נמוכים יותר ולכן הם טיפול מקובל בחולי COPD עם התלקחויות רבות. בדרך כלל לאחר סיום הטיפול ועם דיאטה מתאימה - המשקל חוזר לנורמה דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה