צינתור לוריקוצלה

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

24/11/2015 | 23:27 | מאת: אריק

שלום. לאחר 7 הזרעות עם כמות זרע נמוכה (ממוצע 5 מ' לפני השבחה) ושאר מדדים תקינים , הומלץ לי לעבור צינתור לוריקוצלה אצל ד"ר פרשטנדיג בשערי צדק (ע"י שיטת סלילים לא גת גורן), אני חושש ורציתי לדעת : א. האם יש סכנה שהקרינה שמעורבת בטיפול עלולה לפגוע באשכים ובזרע או שזה חסר משמעות? ב. האם בעצם השיטה יש סיכונים לאיכות הזרע? (לדוגמא שהחומר שמזריקים יגיע לאשכים ויצור נזק) או רק דברים נדירים ממש. ג. האם עדיף קודם ללכת להפריה חוץ גופית ורק אח"כ לנסות את הצינתור?

אין כל פסול בשיטה המדוברת ,אם כי אני מעדיף את הניתוח פניה להפריה חוץ גופית הינה בהחלט פתרון העשוי להניב היריון במהירות המקסימלית,אם כי אין פסול בפעילות במקביל

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע