ייעוץ

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

20/11/2014 | 10:39 | מאת: דנה

שלום, אני בת 39, כרגע שבוע 13+5 בהריון, עד כה תקין. רציתי לברר לגבי סטטיסטיקה לוולד חי ובריא (נעשה את כל הבדיקות הקיימות, כולל שפיר וצ'יפ גנטי). הבנתי שיש יותר מקרים של הפלה בגילאים שלי (היתה לי אחת טבעית לפני מספר חודשים). בנוסף חברי, בן 45, בריא, בדיקות זרע רגילות מצויינות אך כבד משקל ב-30 קילו ולא ישן טוב בלילה - 3-4 שעות גג (קראתי מחקרים שזה משפיע על ה DNA fragmentation). הוא לא עשה בדיקת הלו ספרם כי נתוניו הרגילים מצויינים, ונכנסנו להריון פעמיים מאוד מהר גם בגילנו. אבל עדיין, לאור ההפלה הראשונה (ולאור זה שלא מוצאת כמעט סטטיסטיקות של הריונות בגיל מאוחר לאחר הטרימסטר הראשון), מסקרן אותי לדעת קצת יותר על הריון בגיל מאוחר - סיכויי הפלה בטרימסטר שני ושלישי, השפעה של משקל על איכות הזרע (אם הבדיקות הרגילות תקינות, זה אומר שגם הDNA מועבר כמו שצריך?) תודה

במקרה הנדון לאור העובדה שאת כבר בשבוע מתקדם הסיכוי להפלה גם בטרימסטר השני הינו נמוך ביותר,בכל מקרה ביצוע כל בדיקות הסקר ומי שפיר כולל צ'יפ גנטי יקטינו את הסיכון ללידת עובר עם מום לשיעור מזערי,נתוני ההלוספרם של בן זוגך מצויינים ,ומתקבל הרושם שלא הגיל ולא המשקל השפיעו על מדדי הזרע,לכן אין לך בשלב זה כל סיבה לדאגה

20/11/2014 | 11:10 | מאת: דנה

כתבת שנתוני ההלוספרם מצויינים אבל הוא לא עשה הלוספרם (רק את הבדיקות הרגילות של קופת חולים, מורפולוגיה וכו' והן תקינות וטובות). זה מה שמפחיד אותי, שהוא לא עשה הלוספרם. האם תשובתך משתנה לאור העבודה שבדיקות הזרע הרגילות תקינות אך אין ידיעה וודאית לגבי ההלוספרם (כלומר יש יותר סיכוי לפגם גנטי כי אנחנו לא יודעים בוודאות כמה תאי זרע פגומים)?

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע