מיעוט זרע קיצוני

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

23/10/2014 | 23:57 | מאת: שי

שלום, אשמח להבין את ההבדל בין TESA/TESE/PESA/MESA לא הבנתי מה ההבדל בינהם ולמי מתאים כל אחד. וגם, מה הכוונה "אשך מקרוסקופית נראה עם משקעים"? תודה רבה, גבר עם מיעוט זרע קיצוני.

קיימות מספר פרוצדורות להפקת זרע מהאשך כאשר מדובר בהעדר זרע בדגימות הזרע. MESA. שאיבת בשיטה מיקרוכירורגית מהאפידידימיס- דהינו מהצינור המפותל המקשר את האשך עם חבל הזרע.יש להשתמש בשיטה זסו באותם מקרים שבהם קיימת חסימה במעבר התקין של הזרע ניתן לקבל על ידי פעולה זו זרע המתאים לשימוש להפריה, בדרך כלל על ידי ICSI. TESA. הפקת זרע מתוך רקמת האשך עצמה. בגברים ללא תאי זרע בנוזל הזרע, ובהם לא אובחנה חסימה בדרכי הזרע, ניתן להשיג זרע ישירות מתוך רקמת האשך.במצב זה באמצעות מחט עדינה נעשה דיקור של שני האשכים במספר אזורים ונשאבת באמצעות מזרק המחובר למחט רקמה אשכית המכילה צינוריות זרע ,לאחר מיצוי החומר המופק במעבדה מבודדים את תאי הזרע לצורך ביצוע ההזרעה בשיטת ה-ICSI. TESE(Testicular Sperm Extraction) בניתוח זה מבצעים ביופסיה מהאשך לאחר חשיפת רקמת האשך עי חיתוך המעטפת העוטפת את האשך בדרך זו נוטלים כמות מספקת של רקמה לצורך מיצוי והפקת תאי זרע להפריה. TEFNA Testicular Fine Needle)בפעולה זו נעשים מספר אב של דיקורים-כ-10-15 בכל אשך כך שמתקבלת רקמה כמעט מכל אזור באשך microTESE/בשיטה זו לאחר חשיפת נלקחות דגימות ביופסיות תוך שימוש במיקרוסקופ המאפשר לזהות צינוריות זרע סלקטיביות הנראות תקינות והינן בעלות הסיכוי המירבי להכיל זרע.גישה זו מונעת כריתת רקמה עודפת של אשך ללא תכלית

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע