חום ואיכות הזרע

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

01/09/2014 | 23:08 | מאת: אלכס

שלום, למיטב הבנתי חום רב באזור האשכים עלול לפגום באיכות הזרע, אני נמצא הרבה מאוד זמן בחוץ תחת השמש ומדי פעם גם סובל משפשות באזור המפשעה (עקב החום והזעה), האם הנזק שנוצר לתאי הזרע הפיך? כלומר אם לא אהיה נתון לחום רב הזרע "ישתקם"? תודה רבה!

יש סיבות רבות המעלות את החום בשק האשכים מבינהם סיבות אורגניות כמו ורידי אשך מורחבים,מצבים אחרים יכולים להיות עקב ישיבה ממושכת,השמנת יתר חשיפה מקצועית לטמפרטורות גבוהות,קרינה,כולל קרינת מחשב,החום עלול השפיע על רקמת האשך ועל תהליך יצור הזרע כולל פגיעה ב-DNA של הזרע ופגיעה במורפולוגיה של הזרע,תהליך זה יוצר רדיקלים חופשיים באשך הפועלים כמו פצצות מצרר הפוגעות במרכיבי תא הזרע,כל מצב של טיפול ברקע לעליית הטמפרטורה והקטנת החשיפה עשוי לעזור ולאפשר שיפור במדדי הזרע בעתיד

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע