אלכוהול ועישון לגבר - שאלת הבהרה

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

15/04/2014 | 16:46 | מאת: שירלי

שלום רב, קראתי שאלות ותשובות שנכתבו כאן אך חשוב לי לקבל הבהרה. אנחנו זוג שחושבים על היריון. אני לא מעשנת ולא שותה. בעלי לא שותה ומעשן ביום יום, אך בערך אחת ל-10 ימים, שותה בערב אחד מרוכז שני חצי בירה ושני "צ'ייסרים" של משקה חריף יותר. בערך פעם בשבוע מעשן ג'וינט. הראתי לו את המחקרים שמראים על קשר אפשרי בין אלכוהול לאיכות הזרע. הוא טוען כי אינו שותה הרבה, אומר שלא מתכוון לשנות את הרגלי השתייה ומפטיר שאני חרדתית. האם מינונים אלו פוגעים באיכות הזרע עצמו (ב-DNA)? אילו מאמרים אוכל להראות לו שמראים כי גם מינונים נמוכים אלו עלולים להזיק?

עשן טבק מכיל מספר חומרים כולל ניקוטין, פחמן חד-חמצני, מוטגנים (למשל polonine רדיואקטיבי, pyrene benzo נפטלין, methylnaphthalene),הפוגעים ב-DNA של הזרע ובכך מפחיתים את יכולת ההפריה של הזרע ,איכות העוברים ,שיעור ההשתרשות ,ומעלים את שיעור ההפלות. באשר לאלכוהול וצריכתו, השפעתו על פונקצית הרבייה הגברית שנויה במחלוקת. בבמהלך השנים, מחקרים רבים חקרו את ההשפעה של צריכת אלכוהול על המדדים של הזרע ועל פוריות הגבר. במחקרים שנערכו על על בעלי חיים נמצא כי תזונה מועשרת באתנול גורמת לפגיעה במדדי הזרע, תופעות אלו הינן הפיכות במידה מסוימת עם הפסקת צריכת האלכוהול. ברוב המחקרים נמצא שלאלכוהול הייתה השפעה שלילית על הפרמטרים של הזרע למרות כל האמור , צריכת אלכוהול אינה משפיעה במידה מהותית על התוצאות בהפריה חוץ-גופית.יתכן והםגיעות של גברים מאלכוהול מתנית ברקע הגנטי שלהם,ובהשפעות נלוות אחרות הקשורות בצריכת אלכוהול התורמות למידת הנזק באשכים. לסיכום, צריכת אלכוהול קשורה עם התדרדרות של פרמטרים זרע העשויות להיות הפיכות באופן חלקי עם הפסקת צריכת אלכוהול

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע