עזרה דחופה לגבי FSH

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

03/09/2016 | 12:47 | מאת: לינוי

שלום , מצטערת אם זה ארוך מידי ,זקוקה לעזרתך . אני לא מתגוררת בישראל והסיפור שלי הוא כזה . אני בת 35 , מנסה כמעט שנתיים להכנס להריון , בעלי עם מורפולוגיה 2 אחוז בתחילה כשהייתי בישראל ב4.2015 עשיי בדיקות פרופיל הורמונלי ביום ה2-3 למחזור, FSH -5.8 אך לא נבדק הAMH בזמנו . התחלנו עם 5 הזרעות וIVF אחד שלא צלח , ובהפסקה נכנסתי להריון טבעי שהסתיימה בהפלה עקב אנאצפלוס בחודש כמעט רביעי.אמרנו נכנסנו טבעי נמשיך שוב בטבעי. חודש ראשון שניתן היה לקיים בו יחסים לאחר הפלה(אפריל) –אין ביוץ חודש שני (מאי האחרון)לקחתי איקלומין שגרמו לי ל6 זקיקים מובילים – אמרתי איזה יופי , אני פוריה ממש..אבל הרופא אסר עלי לקיים יחסים בשל ריבוי עוברים וניתן לי דקפפטיל החלטנו לאחר 3 חודשים "טבעיים " לחזור להזרעות, בגלל גילי ובגלל המורפולוגיה עשיתי בדיקה שהרופא השוויצרי שלי המליץ שזה FLUSHING TUBES שיצאה תקינה ופרופיל הורמונלי ביום ה2-3 למחזור שתוצאותיו יצאו FSH-23 AMH-1 בנוסף את ההזרעה הוא התחיל ב50 גונאל אף וביום התשיעי למחזור אחרי 6 ימי הזרקות התגלה רק זקיק אחד בגודל 7 , משמע הגוף בקושי מגיב. כרגע העלתי ל75 וממתינה למחתרתיים לבדיקה נוספת לפני הזרעה. התחלתי ממש להילחץ עקב התוצאה של הפרופיל ההורמונלי -23!!!ששונה לחלוטין מ4.2015 -בנוסף חוסר התגובה של הזקיק לתרופות גרמה לי לחשוב שיש לי בעיה אולי ? אבל איך זה מסתדר עם ההריון ? ועם כך שלפני 3 חודשים עקב איקלומין שנתן לי הרופא המקומי גרמה לי ל6 זקיקים מובילים ? הרופא המקומי חושב להמשיך בהזרעות וחושב שאולי מדבר ב אנדומטריוזיס, שמחליש לי את פעילות השחלות אין לי מושג איך הוא הגיע לזה מאחר ואין לי בכלל תסמינים. חייבת את עזרתך הדחופה , מה יש לי ?מה התנודתיות ? והאם אוכל להכנס להריון עקב השינויים ברזרבה השחלתית שלי ? תודה וסליחה על אורך המכתב לינוי

08/09/2016 | 07:24 | מאת: פרופ' שחר קול

אכן מדובר על עתודה שחלתית ירודה, אך זה לא שולל הריון תקין בהמשך, בעיקר כי את צעירה יחסית. בהצלחה.

24/09/2016 | 14:22 | מאת: לינוי

עשיתי הזרעה כמו שכבר אמרתי לפני 14 יום ביום ה12 נצפתה בטא 7 ביום ה14 בטא 11 האם זה נמוך כדי לאשר הריון ? אני לוקחת אוטרוגסטון לתמיכה יש לי כמה שאלות שאשמח לעזרתך 1.במידה ומדובר בהריון כימי האם הנרות שאני מחדירה לא נותנים לי שתהיה לי הפלה טבעיית ? הרי אם מדובר בכימי אני מעדיפה שזה ישתחרר לי מהגוף כמה שיותר מהר כדי שאוכל לנסות הזרעה נוספת , עד מתי ממשיכים עם התמיכה בדר"כ? 2.ואיך דואגים שזה לא הריון מחוץ לרחם שיסכן אותי ? 3.ומה הסיכוי שזה באמת הריון תקין עם בטא כזאת קטנה ? 4. והאם הריון כימי לאחת עם בעיות להכנס להריון עקב FSH גבוה זה מעודד? תודה וסליחה על הכמות שאלות

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית