עצות בקשר להחזרת עוברים מוקפאים

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

28/05/2016 | 16:12 | מאת: שירי

שלום בת 43.בטיפול IVF האחרון נתקבלו 9 ביציות. 6 הפריות. 2 הוחזרו אין הריון. עכשיו רוצים להחזיר 4 מוקפאים. השבוע הייתי בהתייעצות לגבי החזרת מוקפאים והיתה דילמה באיזה צורה להחזיר אותם.יש לי בעיה של רירית דקה. בביוץ טבעי הרירית מגיע לשיא של 5-5.5. בטיפול IVF הרירית מגיע בשיא ל-6-6.5. לפי ניסיון עבר כשהשתמשתי בסטרופם או פרוגינובה הם בכלל לא עזרו לי לעיבוי הרירית אפילו להפך.לכן הרופא התלבט איך להחזיר אותם. בסוף הוחלט - עם קבלת המחזור מהיום השלישי למחזור לקחת כדור 1 של סטרופם 2 מ"ג פעם אחד ביום בשימוש חיצוני עד הביוץ ובנוסף עם סיום הדימום להתחיל להזריק מנופור 75 ליום כדי לעודד צמחיה של זקיק בודד אחד עד שלב האוביטרל.השאלות שלי הן: 1. מה דעתך על צורת החזרה זו? 2. כשהייתי בהתייעצות שכחתי להגיד לרופא - שלפעמים במחזור טבעי ללא שום הורמונים - בבדיקת אולטראסונד לא רואים אצלי שום זקיק לפני הביוץ. אולי ביוץ מוקדם לא יודעת, אולי באותו חודש בכלל לא היה זקיק שהתפתח גם לא יודעת. השאלה אם מחזור הקרוב לא יופיע בכלל זקיק מה עושים? האם מנופור 75 ליום יעזור בכלל זאת להופעת זקיק בודד? מה יקרה אם גם עם הזרקת המנופור לא יופיע זקיק? 3. בעיה נוספת אצלי זה פרוגסטרון גבוה- מה אפשר לעשות או להציע לרופא לעשות כדי שבמחזור להחזרת מוקפאים לא תהיה שוב בעיה של פרוגסטרון גבוה? האם אפשר להשתמש בדקפפטיל או צטרוטייד בנוסף לסטרופם ואם כן באיזה שלב? מאיזה יום עד איזה? תודה רבה

31/05/2016 | 20:06 | מאת: פרופ' שחר קול

1. גישה סבירה 2. תמיד אפשר להעלות המינון , אם צריך. 3. מה הרקע לפרוגסטרון גבוה?

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית