ציסטה כגורם לאי פיריון

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

12/04/2016 | 20:20 | מאת: אני

שלום רב, אני ובעלי מנסים להביא ילד ראשון כ8 חודשים, אובחן אצלי בשחלה ימין ממצא ציסטי צלול בגודל 5 ס"מ ובשחלה שמאל ממצא ציסטי צלול בגודל כ3 ס"מ. אני בודקת ביוץ לפי ערכת ביוץ וניכר שבכל חודש מתרחש ביוץ תקין (מהרגע שהlh עולה עוברים 18 יום בדיוק ואני מקבלת וסת) האם מומלץ לשתות גלולות שאולי יגרמו לציסטה להיעלם על אף שהביוץ מתרחש בכל חודש? האם מומלץ לעבור צילום רחם לפני ששותים גלולות? אשמח למענה, תודה רבה.

13/04/2016 | 07:54 | מאת: פרופ' שחר קול

אם מדובר על ציסטות פונקציונליות סביר כי ייעלמו לבד. אם לא - ניתן להעלימן על ידי חודש גלולות. לגבי צילום רחם - יש לשקול את מכלול הגורמים והנתונים ולהמליץ בהתאם.

16/05/2016 | 09:10 | מאת: אני

שלום רב המשך לשאלה לעיל, בבדיקת דם לאחר ביוץ ניכר כי התרחש ביוץ תקין לחלוטין. האם בכל זאת כדאי לשקול לקחת גלולות להעלמת הציסטות? אם התשובה היא שאין צורך בגלולות אילו עוד בדיקות כדאי לעשות כדי לאבחן מדוע לא נקלטים כבר 9 חודשים (בדיקת זרע יצאה תקינה)? תודה רבה.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית