איך ייתכן שירד ה-FSH?

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

08/03/2016 | 18:33 | מאת: גאיה

שלום רב, בת 44.5 (עברתי לתרומת ביצית וכבר 6 עוברים נפלו עם הריון כימי)כל הבדיקות האפשריות תקינות. שאלתי: ה-FSH שלי תמיד נע בין 12 ל-16 הפעם עשיתי בדיקות ביום השלישי לווסת והוא היה 8.7 הייתכן? לפני חודשיים היה 2.5 ניראה לי ממש לא הגיוני! באותה בדיקה(של החודש) האסטרדיול היה 281 LH היה4.60 תודה על התשובה

16/03/2016 | 07:06 | מאת: פרופ' שחר קול

FSH אינו מדד אמין לעתודה השחלתית, שכן הוא משתנה בחדות בהתאם לרמת האסטרדיול. לכן אין טעם לעקוב אחר מדד זה. ברוב העולם נטשו אותו מזמן ועברו לבדיקת AMH בארץ עדיין לא ב"סל" , ולכן ממשיכים לבדוק FSH. חבל.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית