דוקסילין אחרי שאיבת ביציות בטיפול IVF

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

05/02/2016 | 21:06 | מאת: שולה

שלום אני אחרי שאיבה וביום א' אמורה להיות החזרה. בבית חולים בקשו שאקח פרוגינובה (בוצע הנצה) ודוקסילין. 1. למה מיועד דוקסילין אחרי השאיבה? האם זה תכשיר אנטיביוטי שנועד למנוע זיהומים עקב פעולת השאיבה? 2. האם דוקסילין יכול לעזור לעוברים להשתרש? כלומר על ידי דיכוי מערכת החיסונית כדי שהגוף לא ידחה את העוברים? אם כן, לא מספיק פרוגינובה לדיכוי מערכת החיסונית? 3. למה יש בתי חולים שנותנים דוקסילין ויש כאלה שלא? 4. האמת הייתי רוצה להמנע מלקחת תכשיר אנטיביוטי שממש לא עושה טוב לגוף - אם הוא לא הכרחי לשלב הזה של החזרת העוברים לגוף. האם הכרחי? עד כמה הוא תורם? תודה רבה

06/02/2016 | 07:40 | מאת: פרופ' שחר קול

1. כן 2. דוקסילין = אנטיביוטיקה, לא מדכא מערכת החיסון. פרוגינובה הוא אסטרוגן. אינו משפיע על מערכת החיסון. 3. כל אחד עם ההרגלים שלו.. 4. לדעתי, יש מקום לאנטיביוטיקה אם קיים סיכון לזיהום לאחר שאיבת ביציות. במקרה זה, הטיפול המועדף הוא צפלוספורין 1.0 גר', במתן חד פעמי תוך וורידי, מיד לפני השאיבה.

06/02/2016 | 10:35 | מאת: שולה

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית