עצה

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

28/11/2015 | 13:10 | מאת: א

אני בת 42 ואמורה להתחיל טיפול IVF עם המחזור בעוד יומיים. פרוטוקול קצר, אלנובה בשילוב עם מנופור. יש לי בעיה של רירית דקה - לכן נראה לי שהרופא רשם לי אלנובה במטרה לגייס כמה שיותר זקיקים. יש לי גונאל אף בבית שנשאר מטיפולים קודמים, כששאלתי את הרופא אם אפשר להשתמש בגונאל במקום אלנובה הוא אמר שכן. הזרקת גונאל לחמישה ימים ואח"כ מנופור במקום אלנובה (פעם 1 לשבע ימים ואח"כ מנופור). מתלבטת בין גונאל (375 ליום) לבין אלנובה (100. האם זה נכון שתרופות כמו מנופור שמכילות גם FSH וגם LH מניבים תוצאות יותר טובות מבחינת איכות העוברים מאשר תרופות שמכילות רק FSH? לכן האם גם מהסיבה הזאת עדיף לי להשתמש בגונאל (חמישה ימים ואח"כ מנופור) מאשר אלנובה שמתחילים להזריק רק אחרי שבעה ימים את המנופור? אנא עצתך מה לבחור. תודה מקרב לב תודה רבה

28/11/2015 | 16:03 | מאת: פרופ' שחר קול

תלוי בתגובה של יותרת המוח שלך לאנטגוניסט. אם התגובה נמרצת, יש צורך במתן LH מבחוץ. אם התגובה מתונה, זה לא משנה.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית