מחקר מדאיג

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

07/11/2015 | 21:31 | מאת: אפרת

פרופ קול שלום, אני עומדת להתחיל IVF בקרוב. המחקר הזה שהתפרסם לפני כמה שבועות נורא מפחיד: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3280242/IVF-link-ovarian-cancer-Women-need-fertility-treatment-likely-develop-disease-reveals-major-UK-study.html הוא מראה שהסיכוי לחלות בסרטן שחלות אצל נשים שעברו IVF גדול ב 37%! בנוסף, בעקבות המחקר הבנתי שישקלו להמליץ לנשים שעברו טיפולים לעשות בדיקות תקופתיות לאיתור המחלה שזה בגדר "עליית מדרגה" כי מעולם לא הייתה המלצה כזו. האם אתה מכיר את המחקר הזה בצורתו המדעית? האם זה נכון שלנשים צעירות יותר סיכויי גדול יותר לפתח את המחלה כפי שמוזכר במאמר? אשמח לשמוע את דעתך כי מחקר כזה מפחיד אותי מאד

08/11/2015 | 08:11 | מאת: פרופ' שחר קול

יש לשים לב לגוף הידיעה ובעיקר ל: The study’s authors say the most probable explanation is that the underlying problems making women infertile also put them at greater risk of cancer Even if this were true though the chance of getting cancer is still very low.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית