הפריות ועוברים

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

24/10/2015 | 15:23 | מאת: מודאגת

שלום פרופסור. בת 29, ה FSH נע בין 9-11, בעלי עם מורפולוגיה 1%. אחרי שנה של נסיונות שלא יצא מהם כלום עשינו 3 הזרעות עם הורמונים שכשלו ועכשיו עברנו את ה IVF הראשון. אחרי מינון הורמונלי די גבוה, שאבו לי 7 ביציות. מתוכן 5 היו בשלות. 3 ניסו להפרות רגיל ו 2 באיקסי. יצא שמתוך ה 3 שניסו להפרות רגיל, הייתה רק הפריה תקינה 1 - עובר שהיה בדרגה 1-2 בן 8 תאים וזה העובר שהוחזר ביום 3. מתוך ה 2 שעשו להם איקסי, הייתה הפרייה תקינה אחת, עובר בדרגה 2, בן 9 תאים והוא הוקפא ביום שלוש. רציתי לברר האם זו תגובה תקינה? זה לא מעט מדי הפריות? בנוסף, לפי מה שקראתי באינטרנט, ביום שלוש, עובר צריך להיות בן 8 תאים. מה זה אומר לגבי העובר שהקפיאו לי שהוא בן 9 תאים? האם זה אומר שהוא פחות איכותי? בייחוד שסומן כדרגה 2? אודה להתייחסותך.

30/10/2015 | 12:57 | מאת: פרופ' שחר קול

לרוב מצפים ל - 60-70% הפריות. מספר אי זוגי של תאחם - זה בסדר גמור. יש סיכוי טוב להריון. בהצלחה.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית