פרופיל הורמונלי

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

09/09/2015 | 10:02 | מאת: מבוהלת מאוד!

שלום, אני בת 41 ללא ילדים ומטופלת IVF כבר שנה וחודשיים שבהן עברתי 2 שאיבות והחזרות ועוד 2 שאיבות ללא החזרות. נאמר לי שהרזרבה השחלתית שלי נמוכה. בינתיים ממתינה לתור אצל רופא חדש. ב 26.7. עברתי שאיבה ללא החזרה והחלטתי לעבור רופא. בינתיים עשיתי בדיקות ובינהן גם בדיקות פרופיל הורמונלי. פעמיים!! את הבדיקה הראשונה עשיתי בתחילת אוגוסט (ביום הרביעי לוסת) ואמרו לי שזה מוקדם מידי לשאיבה שעברתי והגוף עדיין עם הורמונים ולא מאוזן (אלה התוצאות) THS 1.76 FSH 16.1 החלטתי שבוסת הבאה אני אעשה שוב את הבדיקות ואכן ב 2.9 עשיתי שוב פרופיל הורמונלי TSH 1.34 FSH 28.6!!!!!!!!!!!! איך זה יכול להיות שיש פער כל כך גדול בין הבדיקות בהפרש של חודש?? יכול להיות שזאת טעות מעבדה? ובכלל מה זה אומר???

09/09/2015 | 12:09 | מאת: פרופ' שחר קול

FSH הינו מדד לא אמין לרזרבה השחלתית. תמיד יש למדוד במקביל גם אסטרדיול. אמינות מדידת FSH עולה אם במקביל נמדד אסטרדיול ונמצא נמוך מ - 200 פיקומול לליטר. לכן אין טעם ואין משמעות למדידה אקראית של FSH בלבד. מדד אמין יותר הוא AMH. המדד האמין ביותר הוא התגובה של השחלות לגירוי.

09/09/2015 | 15:22 | מאת: מבוהלת מאוד!

נשלחתי לעשות בדיקות פרופיל הורמונלי בין היום ה3-5 לוסת. האם במסגרת הבדיקות הנ"ל יש את הנתונים של האסטרדיול שהזכרת בתשובה שלך? ועוד שאלה.. האם אני אוכל לשלוח אליך את התשובות המלאות כדי שתוכל לתת לי מענה יותר מדוייק?

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית