אסטרופם

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

08/09/2015 | 14:03 | מאת: א

שלום לפי בדיקה US לצורך הזרעה- זקיקים 19, 18 עובי הרירית 7 מ"מ. בדרך כלל יש לי בעיה של רירית דקה שבביוץ מגיע לשיא של 5.5 עקב גרידה בעבר. במחזור הנוכחי לקחתי מיום ה- 10 למחזור במשך שלושה ימים אסטרופם בשימוש חיצוני - כדור 1 ליום. (סך הכל 3 כדורים) עובי הרירית הגיע ל- 7. אתמול הוזרק אוביטרל והיום עשיתי הזרעה. 1. הרופא יצא היום לחו"ל. האם אפשרי לקחת אסטרופם (שימוש חיצוני) אחרי הביוץ למשך יומיים - שלושה עד ההשתרשות כדי שעובי הרירית תישאר עבה ואולי תתעבה יותר? 2. שאלה אחרת: האם במחזור IVF רגיל (לא מוקפאים) אפשר להשתמש באסטרופם לעיבוי הרירית? (השאלה נובעת מתוך העובדה שראיתי שזה עוזר לי לעיבוי הרירית)אם כן באיזה שלב ב IVF אפשר להשתמש? בבקשה תשובות מפורטות. תודה רבה.

09/09/2015 | 07:11 | מאת: פרופ' שחר קול

1. אפשר, אך לא ישפיע על עובי הרירית. הרירית צומחת בשלב הפוליקולארי. לאחר הביוץ הרירית משנה את אופיה ההיסטולוגי, אך עוביה נקבע זה מכבר. 2. בהנחה שהתגובה השחלתית היא טובה, רמות האסטרדיול המופרשות מהשחלות יגמדו התוספת הנגזרת ממתן נוסף של אסטרופם, ולכן זה לא יהיה משמעותי.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית