האם איידס עובר בהפרייה חוץ גופית?

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

20/07/2015 | 16:13 | מאת: טלי

אני רווקה מבוגרת , לפני כחצי שנה הכרתי תייר בקבוצת סיכון שהסכים לתרום לי מזרעו. אין לי קשר איתו ולא איך לאתר אותו. הבדיקות הנדרשות ממנו היו תקינות אולם אני חוששת שאולי היה בתקופת חלון. לצערי לא בוצעה בדיקת עומס נגיפי. האם יש איזו בדיקה לאתר עומס נגיפי בזרע ולא בדם? הבנתי שאיידס לא עובר במיקרומניפולציה מה לגבי הפריה חוץ גופית רגילה, האם הנגיף שורד באינקובטור בהפריה חוץ גופית רגילה או עלול להישאר על העובר ולהדביק אותי?

20/07/2015 | 17:40 | מאת: פרופ' שחר קול

הנוהל התקין מחייב בדיקת דם לבעל הזרע. אם נשא איידס חייב לעבור טיפול להשמדת הנגיף מדמו. לאחר מכן יש לבדוק לנוכחות הוירוס בזרע לאחר שטיפה על ידי PCR ורק אם שלילי ניתן להשתמש בזרע. קיצורי דרך אינם מקובלים.

21/07/2015 | 21:20 | מאת: טלי

תודה רבה על התשובה. הוא היה שלילי בבדיקות דם לhiv,צהבת b, צהבת c וכן vdrl. הבנתי שיכולה להיות תקופת חלון ל hiv וזה מה שמדאיג אותי. האם יש איזו דרך או בדיקה לוודא שאני לא מסכנת את עצמי? הזרע באיכות מצוינת אם זה משנה משהו

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית