פרופיל הורמונלי

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

16/07/2015 | 16:54 | מאת: אפי

אני בת 22 ביצעתי פרופיל הורמונלי ביום חמש למחזור TSH ופרולקטין יצאו מחוץ לטווח, למחרת TSH עדיין גבוה 6 ופרולקטין 511 בתוך הטווח. אני נוטלת איקקלומין חצי כדור (חודש שני) והרופאה אמרה לי שלאור התוצאות אני אתחיל לקחת כל יום חצי דקסמטזון, הייתי אצל אנדוקרינולוג שנתן לי יוטירקס, אך הרופאה אמרה לי בכל זאת לקחת דקסמטזון, אני מצרפת את תוצאות הפרופיל ואשמח אם תוכל לעזור לי ולהסביר מדוע אני צריכה דקסמנטזון אני לא ששה לקחת סטראוידים... סליחה על האורך ותודה מראש ESTRADIOL(E2) 148.00 PMOL/L FSH 3.16 MIU/ML HCG QUANT.(S) <0.5 LH 5.35 MIU/ML PROGESTERONE 3.90 NMOL/L PROLACTIN 596.60 MU/L FREE T4 10.76 PMOL/L TSH 9.14 MIU/L ANDROSTENEDIONE 8.89 NMOL/L PRG-17-OH 3.30 NMOL/L

17/07/2015 | 12:08 | מאת: פרופ' שחר קול

הצורך בסטרואידים אינו ברור. יש לאזן בלוטת התריס לפני כניסה להריון. TSH צריך להיות סביב 1 - 2.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית