איקוקלומין וביוץ - דחוף

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

16/06/2015 | 21:27 | מאת: יעל

אני בת 32. לקחתי במשך 5 ימים איקוקלומין שכן המחזור שלי אינו סדיר. בתוצאות מעקב זקיקים מהיום נצפו 4 זקיקים בקוטר 20-22 כל אחד (רירית 8 מ"מ). אני לפני הזרעה ראשונה שאמורה להתבצע ביום חמישי הקרוב(בשל תנועתיות נמוכה של הזרע). התכנון הוא לבצע הזרעה על בסיס ביוץ טבעי, ללא אוביטרל. מה הסיכוי במצב זה להריון מרובה עוברים? תודה רבה מראש על תשובתך.

17/06/2015 | 07:07 | מאת: פרופ' שחר קול

כל זקיק בקוטר 20 ממ ויותר עשוי להניב ביצית בשלה, ועובר. לכן יש סיכון משמעותי להריון מרובה עוברים.

17/06/2015 | 09:51 | מאת: יעל

אם כך, במצב זה, מומלץ שלא לבצע הזרעה החודש?

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית