איחור משמעותי בקבלת ווסת

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

09/05/2015 | 12:25 | מאת: רותם

שלום רב, אני ובנזוגי מנסים להרות כשנה. לפני כארבעה חודשים עברתי צינתור חצוצרות, היות והיתה חסימה - בצינתור נפתחה אחת מהן, השניה עדיין חסומה. מאז אנו מנסים להרות על בסיס מחזור טבעי. המחזור שלי סדיר לרוב, ומגיע כל 26-30 יום. עם זאת, הווסת האחרונה שלי החלה ב- 30.3.15 ומאז לא קיבלתי מחזור שוב (חלפו 42 יום מאז). אתמול ביצעתי בדיקת הריון ביתית שיצאה שלילית. אני מודאגת מהאיחור הלא אופייני במחזור ומכך שהדבר אינו מעיד על היותי בהיריון. אשמח אם תוכלו לייעץ לי מה עלי לעשות ולומר לי מה יכולות להיות הסיבות לכך שטרם קיבלתי ווסת... בתודה רבה מראש, רותם.

09/05/2015 | 17:03 | מאת: פרופ' שחר קול

יתכן והריון צעיר מידי כדי לזהותו בבדיקה ביתית. יתכן והיה איחור בביוץ. יתכן ולא היה כלל ביוץ. כדי לברר יש צורך בבדיקות דם ואולטרסאונד.

12/05/2015 | 09:51 | מאת: שירה

שלום רב, 1. לגבי מה שהשבת שאחת הסיבות לאיחור במחזור זה ביוץ מאוחר- האם יתכן שיקרו מצבים כאלו למרות השימוש באקקלומין המביא לביוץ סדיר בין היום ה-13 ל-15? שיהיה ביוץ נוסף מאוחר?? 2. מה הסיבה לביוץ מאוחר כאשר כבר התגלה שהחל ביוץ באותו חודש כנ"ל? איך יתכן עוד ביוץ? הרי שלאחר שמתרחש ביוץ שאר הזקיקים מתמוססים ולא אמורים להמשיך להתפתח לביוץ נוסף..

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית