הפסקת טיפול גונל - ציסטות?

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

18/04/2015 | 03:00 | מאת: שרית

שלום, הופסק סבב ביום א' האחרון עקב שארית לאחר 4 ימי טיפול. לאחר 5 ימים, שישי בבוקר, עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית להסרת השארית שהוסרה בהצלחה. לפי תחושת כאב ביוץ - הביוץ היה ביום חמישי בצהריים (כמובן שלא ודאי). ביום רביעי - 5 זקיקים: 18,18,18,18,19. לא קיימנו יחסים מחשש להיריון מרובה עוברים ובגלל השארית - בהמלצת הרופא מומחה הפריון. רק עכשיו קראתי בפורום המלצה שבמקרה בו יש ריבוי זקיקים ומוותרים על חודש - מומלץ מאוד לקבל אוביטרל (גם ללא קיום יחסים) כדי למנוע ציסטות. זה נכון? מה אני עושה עכשיו? מזריקה אוביטרל למרות שייתכן והיה ביוץ? מקווה שלא תהיינה ציסטות מטורפות? יש משהו אחר לעשות? תודה

21/04/2015 | 10:44 | מאת: פרופ' שחר קול

עדיף להזריק דקפפטיל 0.2 מ"ג ולא אוביטרל. אם כבר היה ביוץ, יש להמתין למחזור ולבדוק מה קורה. אם יהיו ציסטות - לא לדאוג, הן ייספגו ללא טיפול נוסף.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית