ביציות

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

23/03/2015 | 10:24 | מאת: מירב

אני בת 40.5 אמורה לעבור שאיבה שנייה בקרוב ואח"כ הפרייה מזרע תורם שהזמנתי והגיע מחו"ל. רצה הגורל ובינתיים הכרתי בן זוג.. האם ניתן לבקש לפני השאיבה להקפיא את הביציות שיישאבו ולא להפרותן בשלב זה עם זרע התורם?

24/03/2015 | 07:33 | מאת: פרופ' שחר קול

לא. החוק בישראל משנת 1987 קובע שביציות יוצאו מהשחלות לשם הפרייתן. לחוק נקבעו בתקנות מספר חריגים, כגון הקפאת ביציות לצורך "חברתי" , פעולה שאינה מכוסה על ידי סל הבריאות, וכן בנשים עם מחלות מסוימות.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית