הפסקת סבב עם מנופור

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

26/02/2015 | 18:47 | מאת: לעוף חופשי

שלום וברכה אני בת 35, פוליציסטית עם 2 ילדים בבית כרגע מטופלת במכון פרטי (בחו"ל) להרגשתי הרופאים נוטים בעמדה יתר-זהירה ורציתי לשמוע חוות דעתך. התחלתי להזריק מנופור במינון מאד נמוך, חצי אמפולה ועליתי בהדרגה ל150 כעת אני נמצאת ביום 24 למחזור, שוקלים כעת להפסיק את הסבב בעקבות שא.ס. הבוקר הראה שיש בכל צד עוד 2 זקיקים בגודל כ-12מ"מ, הזקיקים המובילים הם 16 בצד אחד ו18 בצד שני, אני צריכה לחזור מחר לא.ס. נוסף. שאילותיי: 1)אם לא אזריק הלילה אוביטרל האם הזקיק הגדול לא יגדל מדי? 2)האם לדעתך היה נכון להפסיק הסבב לאור מה שציינתי? 3)אם הסבב יעצר האם לא יקרה אותו דבר שוב בסבב הבא? הרי כפוליציסטית כל פעם יהיו מספר זקיקים שיגדלו? סליחה על האורך, תודה רבה על המענה!

28/02/2015 | 19:34 | מאת: פרופ' שחר קול

1. יש להתייעץ עם המרפאה בחו"ל. 2. יש סיכון מסוים לריבוי עוברים. 3. לא בהכרח. יתכן ויושג רק זקיק אחד.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית